Laupäeval kella 23.10 ajal sai Häirekeskus teate Kohila vallas teelt välja vastu kiviaeda sõitnud autost.

Õnnetus juhtus Rabivere külas Hageri–Kodila–Kuusiku tee 6. kilomeetril. Esialgsetel andmetel kaotas Hageri poolt Kodila suunas liikunud sõiduauto Toyota juhitavuse, kaldus vasakule teelt välja ja sõitis parema küljega vastu kiviaeda.

Kiirabi toimetas autot juhtinud 30-aastase mehe raskete vigastustega Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, kus ta eile õhtul kella 22.55 ajal suri.

Juhtimisõigust omanud mees viibis autos üksinda ja tal oli kinnitatud turvavöö. Auto rehvid vastasid nõuetele. Mehele tehtud vereanalüüs näitas, et ta oli tarvitanud alkoholi. Täpne surma põhjus selgitatakse kohtuarstlikul lahangul.

Õnnetus juhtus valgustatud kõvakattega teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus on 70 km/h.

Rapla politseijaoskonna patrullitalituse juht Margus Kaldma avaldas hukkunud mehe lähedastele kaastunnet. „Alustatud menetluse käigus tuleb välja selgitada õnnetuse täpsed asjaolud, kuid praegu on politseil alust arvata, et juht sõitis lubatust oluliselt kiiremini, samuti oli mees istunud autorooli alkoholi tarvitanuna. Kahjuks näitab see õnnetus taas kord, kuivõrd ohtlik võib selline inimene liikluses olla nii iseendale kui ka kaasliiklejatele ning kuivõrd traagiline võib olla sellise liikluskäitumise tagajärg. Autorooli tuleb alati istuda vaid kaine ja puhanuna, sõidukiirus tuleb valida teeoludest ja oma oskustest lähtuvalt,“ ütles Kaldma.

Liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.