Täna õhtul kell 20 sai häirekeskus teate, et Põhja-Tallinnas Kalasadama tänaval rannas hüüab seltskond mehi meres appi.

Kopli pinnaltpäästjad tõid merest paadiga kaldale viis meest. Neli neist meditsiinilist abi ei vajanud, paraku viienda mehe elu meedikutel päästa ei õnnestunud.


Traagiline õnnetus sai alguse sellest, et mere ääres puhkas kaks seltskonda. Tarbiti ka alkoholi. Ühtäkki läks üks mees merre ujuma. Mingil põhjusel ujus ta kaugele ja sügavasse merre, kust ta oma jõududega enam kaldale ei saanud.

Talle ujusid appi neli teist seltskonnas viibinud meest ning hakkasid teda kaldale transportima. Paraku olid appi läinud mehed abivajajani jõudes samuti väsinud ning ei suutnud iseseisvalt kaldale ujuda. Mehed hakkasid meres appi hüüdma. Kuuldes kaugelt merest appihüüdeid, helistasid rannas viibinud inimesed häirekeskusesse ning päästjad tõid mehed paadiga kaldale. Kõik veest väljatoodud mehed olid kurnatud, esimesena ujuma läinud mehe elu meedikutel päästa ei õnnestunud.

Alkoholijoove ja ujumine on liiga tihti surmavaks kombinatsiooniks. Päästeamet palub, et teised inimesed seltskonnas takistaksid oma purjus sõbra vette minekut.

Viis uppumissurma
Tegemist oli juba viienda uppumissurmaga sel nädalavahetusel. Kõik hukkunud on keskealised mehed ning kõik tarvitasid enne vette minekut alkoholi.

Põlvamaal uppus Kiidjärve 41-aastane mees, Viljandis uppus 50-aastane mees, Järvamaal Käravete järves jäi kadunuks 46-aastane mees ning Narva jõest leiti 60-aastase uppunud mehe surnukeha.