Õnnetus Tallinnas Põllu tänaval juhtus politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keiski sõnutsi täna veidi enne kella 16.30, kui peateel liikunud ja eessõiduõigust omanud liinibussile sõitis kõrvalteelt ette sõiduauto Volvo. Õnnetuses sai kokku viga 14 inimest, neist kaks vajasid haiglaravi.

Volvos oli õnnetuse hetkel peale juhi veel kolm alaealist last. Neile kõigile andsid meedikud esmaabi kohapeal. Bussis viibinud 71-aastane ja 65-aastane naine said avariis raskelt viga ning viidi haiglasse. Teada on, et 65-aastase naise vigastused on väga rasked. Lisaks andsid meedikud veel kaheksale bussis viibinud ning õnnetuse järel valu kurtnud reisijale esmaabi kohapeal. Kokku oli bussis umbes 30 reisijat.

Sündmuskohal selgitas politsei, et mõlema masina juhid olid kained ning omavad juhtimisõigust. Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse menetluses.

„Ristmikele välja sõites tuleb igal juhil olla tähelepanelik, jälgida liikluskorraldusvahendeid, kiirust alandada ning veenduda, et ettevõetav manööver on ohutu. Liigseid riske võtta pole mõistlik, sest need võivad viia äärmiselt traagiliste tagajärgedeni. Kahtluse korral, et soovitud manöövriks jääb napilt aega, tuleks sest sel hetkel loobuda ning oodata sobivamat võimalust,“ rääkis Põhja prefektuuri avariipolitseinik Silver Aljas. Ta lisas, et liikluses ei saa iial olla liiga tähelepanelik!

Bussis viibinud reisija: ühel vanaproual tuli peast verd

"Mina olin bussi keskosas ja ei saanud viga. Bussi eespool kukkusid mitmed inimesed pikali ja üks neist toolide alla. Inimesed läksid bussist välja ja vigastatud istusid kohe maha, ühel vanaproual tuli peast verd," kirjeldas bussis viibinud naine.

"Lähedusest tuli inimesi appi ja koheselt kutsuti kiirabisid. Olen mitmeid kordi näinud sealsel ristmikul, et ei alluta reeglile anda teed, tõenäoliselt oli see ka õnnetuse põhjuseks," lisas ta.