Tütarlapse elukohaks oleva maja korteriühistu esinaine Irina Obidina ütles Delfile, et korteriühistu tellitud firma kontrollis selle korteri gaasiseadmeid 20. oktoobril. Gaasiboiler ja ka ventilatsioon töötasid korralikult ja korteriomanikule ühtegi märkust ei tehtud.

Obidina selgitas, et korteriomanikud vastutavad ise oma seadmete korrashoiu eest. Ühistu tellib seadmetele regulaarselt kontrolli, aga kui kontrolli käigus selgub vajadus midagi parandada, vastutab selle eest korteriomanik. Juba kümmekond aastat on nende kortermajas teostanud gaasiseadmete kontrolli firma nimega Fiesna.

Seadme kontrollija gaasiõnnetust ei usu

Fiesna juht Sergei Nikolajev ei uskunud, et tüdruku surma põhjuseks võis olla gaasiõnnetus, sest oktoobris, kui ta käis korterit kontrollimas, oli kõik korras.

Õnnetusse sattunud korteris on 18KW Junkeri gaasiboiler, mis vastab Nikolajevi sõnul normidele. "Ruumid vastavad normidele. Seade töötas piisavalt hästi, tõmme oli suurepärane. Probleeme polnud," kommenteeris Nikolajev.

Ka ventilatsioonikanal oli korras, oktoobris kontrollides ei näinud Nikolajev, et see oleks olnud täis topitud. Nikolajev ei osanud kommenteerida, kas peale oktoobrit oli korteris tehtud näiteks remonti, mille käigus võis kanal ummistuda, sest tema pole peale sügisest kontrollkäiku seal enam käinud.

Juhtunu täpsemate asjaolude kontrollimiseks alustatud kriminaalmenetlust Karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamist.