Täna hommikul puhkes Tallinnas Lasnamäe linnaosas asuvas korterelamus tulekahju, milles hukkus üks laps ja täiskasvanu. Tulekahjus kannatada saanud teine laps ja täiskasvanu viidi haiglasse, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Kiira Udu.

Viimastel andmetel viibivad mõlemad kannatanud endiselt raskes seisundis haiglas.

Häirekeskus sai teate tulekahjust täna hommikul kell 7.47. Esmase info kohaselt oli üheksanda korruse rõdult näha leegiga põlemist. Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et põles üheksakorruselise paneelmaja üheksanda korruse korteri rõdu, millest oli tuli levinud sama korteri kööki. Päästjad sisenesid korterisse autoredeli abil ja asusid koheselt võimalike kannatanute otsimisega.

Korteri välisukse juurest leidsid päästjad kaks teadvuseta last, kes viidi autoredeli abil alla ja anti üle kiirabile. Seejärel tõid päästjast korterist välja ning andsid kiirabile üle naise ja mehe. Kõik kannatanud olid tugevalt vingu saanud. Ühe lapse ja mehe elu päästa ei õnnestunud ja nad hukkusid sündmuskohal. Raskes seisus teise lapse ja naise viis kiirabi haiglasse.

Kannatanud olid jäänud välisukse juurde lõksu, kuna korteriuks oli lukus ja seestpoolt avatav võtmega, mis polnud ukse läheduses.

Korteris põles rõdu ja köök, mis said tugevaid kuumakahjustusi, ülejäänud toad said tahma- ja suitsukahjusid. Kustutustöödest tekkis nii põlenud korterisse kui alumistesse korteritesse veekahjusid.

Päästetööd lõpetati kell 9.13. Tulekahju olid kustutamas päästjad Lasnamäe, Kesklinna ja Pirita komandodest.

Suitsuandurit põlenud korterist ei leitud.

Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse rõdult, mis tules hävis. Päästeameti esindaja kinnitas, et rõdul polnud ka suuremat küttekollet, millest võis põleng alguse saada. "Seal ei olnud küttekollet, kuid mis täpsemalt võis tulekahju rõdul tekitada, ei ole veel teada. Kindlasti selgub lähipäevade jooksul täpsem info," selgitas päästeameti valvepressiesindaja Kiira Udu.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 18 inimest.

Päästeamet paneb kõigile südamele, et varakult aitab tulekahju avastada vaid töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur ning õigeaegselt avastatud tulekahju aitab säästa inimelusid. Ühtlasi on oluline veenduda, et koduuksest oleks kiire väljapääs võimalik igas olukorras.

Jaga
Kommentaarid