Häirekeskus sai teate tulekahjust Kohtla-Järvel Kauba tänava piirkonnas täna kell 11.01. Esimestena kohale saabunud Jõhvi ja Kohtla-Järve päästekomando päästjad leidsid eest ühekordse hoone, mis põles leegiga. Tulekahju toimumise aadressiks osutus Kaevuri tänav. Sündmuskohale saadeti ka Ida päästekeskuse Jõhvi operatiivkorrapidaja, Kiviõli ja Sillamäe päästekomando päästjad, Mäetaguse vabatahtlikud päästjad, politsei ja kiirabi, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Majast aitasid päästjad välja tulla alkoholijoobe tunnustega 65-aastasel meesterahval, kes peale kiirabi kontrolli toimetati kainenema. Päästjad said tulekahjule piiri kell 11.49. Majast leiti hukkunud mees, kelle isikut tuvastatakse. Tulekahju kustutati kella 13.10ks.

„See tulekahju toimus vanas laohoones, mis oli kohandatud elamiseks. Elektrit selles ei olnud. Hukkunud mees leiti magamisasemelt. Esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletusest lahtise tulega ümberkäimisel. Välistada ei saa ka hooletut suitsetamist,“ ütles Ida päästekeskuse menetlusbüroo juhataja Urmas Grüning.

Tulekahju täpsemad asjaolud selgitatakse menetluse käigus.

Sel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud 43 inimest, neist 7 Ida-Virumaal.