Kell 19.05 sai häirekeskus teate, et Hiiumaal Kanapeeksi külas Risti-Kaibaldi tee 2. kilomeetril on sõiduauto teelt välja sõitnud. Õnnetuses hukkus sõidukis viibinud 41-aastane mees ja raskeid vigastusi sai 28-aastane mees. Sõiduk deformeerus ja selle, kes sõidukit õnnetuse hetkel juhtis, peab välja selgitama menetlus. Esialgsetel andmetel võis sõidukit juhtida 41-aastane mees.

Õnnetuspaigas käinud politseinike sõnul oli näha, et enne õnnetust oli sõiduki juht sõitnud kiirusega, mis pole ohutu ja on antud teelõigul lubatust suurem. Lisaks sellele on teada, et kumbki sõidukis viibinud mees ei kasutanud nõuetekohaselt turvavarustust ja politseil on alust arvata, et sõidukis olnud mehed olid tarvitanud alkoholi.

Kärdla politseijaoskonna juhi Aare Alliku sõnul kinnitab see õnnetus, et ka vähese liiklustihedusega ja lühikeste vahemaade läbimisel peab juht pöörama tähelepanu ohutusele.

„Kahjuks olid autosse istunud seltskonna valikud sellised, mis lõid eeldused traagilisteks tagajärgedeks. Palume veelkord inimestel mõelda läbi nii enda kui ka lähedaste tegevus liikluses. Joobes juhtimisele, arutule kihutamisele ja sihilikule turvanõuete eiramisele ei saa olla ühiskonnas tolerantsi. Kui on olukord, kus inimene ise oma tegudele õiget hinnangut anda ei oska, siis võiksid teised seltskonnas viibijad hetke tõsiduse talle ise selgeks teha ja kindlasti ei tohiks istuda sõidukisse, mille juht on joobes,“ ütles Allik.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.