Tunnistaja rääkis Delfile, et oli lennujaamast alates sõitnud bussi taga. Et buss sõitis ristmikest üle punase tulega ja ei püsinud oma sõidureas, teavitas pealtnägija sellest ka politseid.

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul said nad teate kodanikult, et sinine buss sõidab lennujaama teelt Sõpruse puiestee poole ja bussi pidurid tossavad. Reisijaid bussis polnud.

Kui buss kinni peeti, selgus, et bussijuht oli tugevas joobes. Politsei pidas mehe kohapeal kinni ja tema suhtes alustatakse kriminaalmenetlust.

Pressiesindaja sõnul on hea, et kodanik kahtlase sõidustiiliga bussijuhist politseile teada andis, sest võimalik õnnetus hoiti praegu ära.

Hansabussi kirjadega sinine Volvo bussi pidurid kuumenesid üle täna pärastlõunal.

Politsei kutsus sündmuskohale ka päästjad. Häirekeskus sai väljakutse kell 15.08 Sipelga tänava ja Sõpruse puiestee nurgalt. Bussil olid pidurid peale jäänud, need kuumenesid üle ja süttisid. Lilleküla päästjad kustutasid bussi.

Hansabussi kommentaar

Saime info, et üks tellimusele teel olnud bussijuht on kahtlase olekuga. Püüdsime juhiga kohe kontakti saada, kuid edutult. Asusime teda püüdma – logistikameeskond jälgis GPS-iga bussi liikumisteekonda ning sõitsime talle vastu, et bussi peatada. Meie logistik märkas, et suitsev buss oli peatunud Mustamäel Sõpruse puisteel, ja pidi tõdema, et roolis olnud juht on ilmselges joobes. Bussijuht oli sõitnud käsipiduriga, mistõttu ajas buss välja sinist suitsu. Eemaldasime juhi roolist ja andsime ta üle vahepeal kohale saabunud politseile. Reisijaid bussis ei olnud.

Hansabussil on alkoholi ja teiste meelemürkide suhtes nulltolerants ja me oleme selle koha pealt väga kategoorilised. Ei mäleta, et Hansabussi 18-aastases praktikas oleks ükski meie juht alkoholijoobes roolis olnud. Sellised juhtumid nagu täna on lubamatud ja andestamatud ning sellisel inimesel meie ettevõttes ega üldse bussijuhina kohta pole. Olen tänulik politseile ja Hansabussi meeskonnale kiire reageerimise eest ning samuti siirad tänusõnad aktiivsele linnakodanikule, kes kahtlaselt käituvast juhist politseile teada andis ning tema järgi sõitis, hoides politseid kursis.

Nimetatud mehel oli pikaajaline staaž bussijuhina, Hansabussis oli ta töötanud 4,5 aastat, varasemaid probleeme juhiga ei ole esinenud. Lõpetasime temaga töösuhte koheselt. Intsidendis osalenud buss läheb ülevaatusele ja remonti.