Täna öösel, 7 minutit pärast südaööd hüppas Helsingist Tallinna sadamasse jõudnud Viking Line´i laeva Viking XPRS seitsmendalt tekilt alla 24-aastane Tšehhist pärit noormees.

Päästjad aitasid mehe kaile. Meedikute abi noormees ei vajanud, küll aga pidas kohale tulnud politsei ta kinni.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Helen Uldrich kinnitas Delfile, et Viking XPRS laeva ahtri juurest, seitsmendalt tekilt hüppas vette 24-aastane noormees. "Viga ta ei saanud, küll aga tuvastas kohale saabunud patrull tal alla ühe promillise joobe. Mis põhjusel ta vette hüppas, on praegu ebaselge," sõnas Uldrich.

Väidetavalt oli mees alasti ning soovis üllatada oma sõpru. "Võib eeldada, et noormees hüppas üle reelingu, et minna vastu oma sõpradele, kes laevalt autoga väljuma hakkasid," sõnas OÜ Viking Line Eesti tegevjuht Inno Borodenko. Samuti viitasid kõik märgid sellele, et mees ei olnud kaine.

"Tegemist on igatahes oma elu ohtu seadmisega, see ei ole lihtsalt paadist hüppamine, vaid mitmekorruselise maja kõrguselt alla hüppamine," ütles Borodenko. Ta lisas, et mehe päästis halvimast see, et laeva mootor oli seisma jäänud ning laev oli kai külge kinnitatud, et reisijad saaksid ohutult väljuda.

Intsidendi tõttu pidid mõne minuti ootama ka laevast väljuda soovinud reisijad, kes seejärel sadamas juhtunut usinalt pildistama asusid.

Hea lugeja! Kui juhtusid olema üks reisijatest, saada pilt aadressile vihje@delfi.ee