Õnnetus juhtus kell 18.15 ajal, kui 22-aastane Maris ootas Ford Focusega vasakpöörde tegemise võimalust, autole sõitis tagant otsa Lexus, mida juhtis Alari. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Ford vastassuunavööndisse, vastu Volvo veokit. Kiirabi toimetas kergelt viga saanud Marise haiglasse tervisekontrolli ning ta lubati pärast seda kodusele ravile. Rohkem keegi vigastada ei saanud.

Murest murtud Andres Sõnajalg lendas koos venna Olegiga Tallinnast Alarile järele. Kui autoga sõites võtaks see aega umbes kaks tundi, siis helikopteriga läks Sõnajalgadel aega aga pool tundi.

Sündmuskohal tegutsenud Põltsamaa päästekomando meeskonnavanem Ants Kulp ütles, et muidugi see vaatepilt üllatas nii teda kui ka teisi sündmuskohal olnud inimesi. Tema praktikas oli see esimene kord, kui kopter avariipaigal maandus. Helikopter maandus maantee ääres olevale põllule.

Kulp kinnitas, et kuigi Oleg ja Andres Sõnajalg olid õnnetuse pärast murelikud, olid nad samas ka õnnelikud, et inimesed vigastusi ei saanud.

Ants Kulp lisas, et sündmused Tallinna-Tartu maantee ääres panid teda mõtlema olukorrale, kui mõnele suurõnnetusele oleks vaja päästekopterit, et kuidas siis tegutseda ja käituda. Kindlasti andis Sõnajalgade kopteri vastu võtmine ja ära saatmine päästjatele uusi kogemusi.