Eelmise aasta sügisel alustatud kriminaalmenetluse raames tuvastati, et grupeeringu juht, 23-aastane mees edastas suures koguses narkootilisi aineid kahele 27- aastasele, 34- ning 33-aastasele mehele, kes omakorda edastasid neid erinevatele inimestele. Lisaks kasvatas grupijuht ise oma kodus kanepitaimi. Veel tuvastati, et üks meestest edastas narkootikume ka alaealisele. Samuti selgitati välja, et grupeeringu juht ähvardas korduvalt ja kasutas füüsilist vägivalda erinevate inimeste suhtes.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Sergei Maslennikov rääkis, et narkootikumide levitamisega seotud tõendeid kogus politsei pikema perioodi vältel. „Infot kogusime erinevate uurimistoimingute ja jälitustegevusega, kuid oli ka mõningaid vihjeid selle kohta, et kahtlustatavad müüsid marihuaanat oma elukohast,“ rääkis Maslennikov.

Juhtivuurija lisas, et 34-aastase mehe suhtes oli alustatud ka kriminaalmenetlus vargust käsitleva paragrahvi järgi. „Ta pani toime garaaživarguseid ning realiseeris varastatud asju amfetamiini vastu,“ selgitas Maslennikov.

„Politsei hea meeskonna töö tulemusena said tänavadiilerid reaalsed mitmeaastased vanglakaristused ning Sillamäe piirkond veelgi turvalisemaks,“ ütles Maslennikov.

Viru ringkonnaprokuratuur vanemprokurör Günter Koovit sõnas, et antud juhtum on järjekordne näide sellest, et narkootiliste ainete müügiga tegelemine on osale inimestest jätkuvalt väga ahvatlev ettevõtmine. "Paraku unustatakse aga tihtipeale ära sellise tegevusega kaasnevad tagajärjed - ühelt poolt narkootiliste ainete tarvitajate elu ja tervise ohtu seadmine ning teiselt poolt õiguslikud tagajärjed, mis ebaseadusliku tegevusega alati käsikäes käivad. On ainult aja küsimus, mil õiguskaitseorganid jõuavad uimastite vahendajateni, nad kinni peetakse ja lõpuks kohus neile ka õiglase karistuse mõistab. Sellistel juhtudel teevad õiguskaitseorganid kõik selleks, et kätte saada ning isikutelt välja mõista ka kuritegude toimepanemise tulemusena saadud vara,“ lisas Koovit.

Kriminaalmenetluse raames leiti ja võeti ära kokku ligi 319 grammi amfetamiini, 223 grammi marihuaanat ning 46 ecstasy tabletti. Lisaks konfiskeeriti kuriteoga saadud ning selle arvelt soetatud vara enam kui 4500 euro väärtuses.

Viru Maakohus mõistis grupeeringu juhile suures koguses narkootiliste ainete käitlemise eest vangistuse viieks aastaks ja neljaks kuuks. Üks 27-aastane mees sai karistuseks viie aasta ja kolme kuu pikkuse vanglakaristuse, kuna lisaks suures koguses narkootikumide käitlemisele mõisteti ta süüdi ka narkootiliste ainete edastamisel alaealisele. Teise 27-aastase mehe ühe aasta ja kolme kuu pikkune vangistus asendati üldkasuliku tööga. 33-aastasele mehele mõistis kohus liitkaristusena vangistuseks neli aastat, kolm kuud ja kaheksa päeva ning 34-aastane mees peab kolme aasta ja kaheksa kuu pikkusest vanglakaristusest reaalselt ära kandma ühe aasta. Ülejäänud vangistus mõisteti talle tingimisi.