Liiklusõnnetus toimus Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maantee 84. kilomeetril, ütles Delfile Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Miks autod sirgel teelõigu kokku põrkasid, selgitab uurimine. Politseile anti aga vahetult enne liiklusõnnetust kell 12.09 teada samas piirkonnas ebakindlate sõiduvõtetega liikunud raskeveokist. Info saanud politseipatrull oli sündmuskoha poole teel, kui kell 12.16 anti teada juhtunud liiklusõnnetusest. Seos laekunud hoiatuse ja juhtunud liiklusõnnetuse vahel on selgitamisel.

Maantee suleti õnnetuskohal ja liiklejad suunati ümbersõidule. Enne kella 18 ei osanud Lääne prefektuuri pressiesindaja öelda, millal tavapärane liiklus taastub, kuid ta kinnitas, et ümbersõitudega seotud ummikud on hakanud vähenema.

Sündmuskohal käinud Delfi fotograafi sõnul oli antud maanteelõik täiesti sirge ning seega jäi arusaamatuks, miks sõidukid sellise laupkokkupõrke tegid. Kolmas veoauto, mis kohe järel sõitis, oli ühes tükis. Maantee oli täis paindunud terast, õli ja kütust, nentis piltnik.