Kohus tunnistas Palu süüdi narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises, olulises koguses laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, raske tervisekahjustuse tekitamises, millega põhjustati oht elule ja teise inimese tahtlikus tapmises. Liitkaristusena sai ta nende tegude eest 15 aastat vangistust.

Kohus loeb karistusaja hulka mehe eelvangistuses viibitud aja. Palu peeti kahtlustatavana kinni 8. detsembrist 2018. aastal.

Kohus rahuldas ka kannatanu, tapetud päästeametniku pereliikme varalise kahjunõude summas 3642,00 eurot ja mittevaralise kahju nõude summas 20 000 eurot. Samuti rahuldas kohus teise kannatanu varalise kahju nõude summas 3234,84 eurot ja mittevaralise kahju nõude summas 7000 eurot.

Kohus mõistis Palult välja ka kannatanu lepingulise esindaja tasu summas 8494,40 eurot. Palu peab tasuma menetluskulud kogusumma 22071,40 eurot.

Päästeametniku pussitamine

Juhtum leidis aset eelmise aasta detsembrikuisel ööl, kui konflikti käigus kaotas elu 52-aastane Lääne päästekeskuse juhtivinspektor. Esialgu süüdistati Palut ainult teise isiku pussitamises, kes pääses lõpuks eluga, ent hilisemad tõendid näitasid, et Palu võis pussitada ka juhtivinspektor Sulev Kallavust.

Süüdistuse kohaselt ründas Palu tunamullu 8. detsembril kella kahe paiku öösel ründas narkootikumide ja alkoholi mõju all esmalt pudeliga, seejärel käte ja jalgadega ning lõpuks noaga meest, kes seisis tänaval Kodulinna Lokaali ees, põhjustades kannatanule eluohtlikke vigastusi.

Umbes 20 minutit hiljem tekkis samal mehel Royal Gentelmen’s Club’i akna lõhkumise pärast sõnelus klubi omanikuga. Kui omaniku abikaasa püüdis konflikti lahendada, ründas süüdistatav teda esmalt rusika ning seejärel noaga. Kannatanu suri saadud vigastustesse sealsamas.

Palu peeti kinni 8. detsembri varahommikul. Esialgu peeti kinni ja võeti vahi alla ka süüdistatavaga kaasas olnud 31-aastane mees, kuid uurimise käigus sai selgeks, et tema rünnakutes ei osalenud ning ta vabastati 20. detsembril.

Prokuratuur heitis süüdistatavale ette ka suures koguses narkootikumide ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist.

"Möödunud aasta 23. septembril kontrollis politseipatrull Tallinnas pargitud sõidukit, mille juhikohal istus narkojoobe tunnustega mees. See mees oli süüdistatav ning tema autost leiti GHB-d ja metamfetamiini niisuguses koguses, millest piisanuks narkojoobe tekitamiseks ligi 40 inimesele. Peale selle leiti autost üle 200 tulirelva padruni," selgitas prokurör Rainer Amur enne mullu sügisel toimunud avaistungit.

Patune mees

Viimase karistuse sai kohtupinki Palu tunamullu 24. oktoobril selle eest, et ta varastas kahest Kuressaare kauplusest tööriistu.

2014. aastal mõisteti Palu süüdi pussitamises ja noaga ähvardamises. 9. veebruaril 2014 kella kahe ajal öösel ründas ta Kuressaare meelelahutusasutuses Kodulinna Lokaal juures inimest noaga. Ohver sai viga ja oli viis päeva haiglaravil. Kella 3.20 paiku samal ööl ähvardas ta baaris Privilege turvatöötajat noaga ja veidi hiljem Vaekoja Pubis politseinikku, kes üritas teda kinni pidada.

2012. aasta ööl vastu 4. jaanuari tungis Palu koos kaaslasega Kuressaare kesklinnas Kodulinna lokaali lähedal kallale võõrale noormehele ja andis talle peksa. Kui kannatanu kukkus, tagusid peksjad teda jalgadega edasi. Mõned päevad hiljem, ööl vastu 6. jaanuari läks Palu koos kaaslasega Astesse ühte naist otsima. Kui neile öösel ust ei avatud, lõid kutsumata külalised selle lihtsalt sisse. Ehmunult üles ärganud 52-aastane korteriperenaine üritas politseid kutsuda, kuid Palu äsas talle pähe millegagi, mis ilmselt oli kahvel.

Veel aega tagasi kerides: 2008. aasta 8. augustil tungis Palu Jürka poe juures kallale mehele, tekitades talle kehavigastusi. Päev hiljem ähvardas ta Kodulinna lokaali ees inimesel noaga kõrvad peast lõigata. Kui politseipatrulli koosseisus töötanud piirivalvur läks teda korrale kutsuma, lõi mees ametnikule rusikaga näkku.