Möödunud aasta 1. jaanuarist kuni tänase päevani on sama numbrimärgiga auto omanik saanud kokku 18 hoiatustrahvi. Kümme trahvi on edasi läinud kohtutäituritele.

Trahvide ajalugu näitab korduvat liiklusmärkide eiramist vanalinnas, eelkõige on autole trahvikviitungid klaasipuhastaja vahele pandud Toom-Kooli tänaval ja Riigikogu autodele mõeldud parkimisalal Lossi platsil. Tegemist on välisriigi kodanikust sõidukiomanikuga, kellel on Eestis registreeritud mitu firmat.

Kuna auto jäi ette koristustöid teostavale tehnikale, siis otsustati auto teisaldada parklasse. Omanik saab auto täpse asukoha teada politsei ja munitsipaalpolitsei ameti infonumbritelt. Auto kättesaamiseks peab omanik aga enne tasuma kõik varasemad võlgnevused ning tasuma ka parklaga seonduvad kulud, teatas amet.

Mupo pressiesindaja Meeli Hunt ütles, et parkimiskontrolöridel on õnnestunud kõnealust meest näha, ent mitte saada temalt selgitust, miks ta parkimisreegleid eirab.

"Tõenäoliselt pole tal seost riigikoguga, vaid tal on seal läheduses kas eluase või mõne ettevõtte kontor. Tema isiku välja selgitamine ei ole küll meie ülesanne, aga kui ta auto järele tuleb, ehk siis selgub, kes ta on ja miks ta reegleid ei täida," lisas Hunt.