Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel ütles Delfile, et kell 11.45 juhtus liiklusõnnetus Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 146. kilomeetril, Puurmani vallas.

Politsei selgitas välja, et Tallinna suunas liikunud Toyota Land Cruiser kaldus vastassuunavööndisesse ja vältimaks kokkupõrget vastu tuleva Ford Mondeoga, keeras teelt välja põllule.

Toyota Land Cruiseri juht, 66-aastane Aarne, sõitis üksi, ta oli kaine ja omas vastava kategooria sõiduki juhtimise õigust ning teelt väljasõidu tulemusena ta viga ei saanud, edastas Peitel.

Ka Fordi juht püüdis omalt poolt kokkupõrget vältida ning juhtis sõiduki kraavi. Ford Mondeo rullus üle katuse ning vigastada sai juhi kõrval istunud 42-aastane Õnne.

Ford Mondeot juhtis 42-aastane Toomas, kes oli samuti kaine ja omas mootorsõiduki juhtimisõigust. Viga saanud naisterahvas toimetati traumapunkti, kust pärast esmaabi andmist kodusele ravile lubati. Kõik liiklusõnnetuses osalenud kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust.

Vaid kahe minuti möödudes, kell 11.47 toimus samas kohas teinegi liiklusõnnetus, kui Tartu suunas liikunud Toyota Land Cruiser põrkas sõiduki nurkapidi kokku vastassuunas liikunud Lexusega.

Mõlemad sõidukid sõitsid pärast kokkupõrget teelt välja ning peatusid teepervel. Toyota roolis oli 33-aastane Lauri, kes oli kaine ja omas mootorsõiduki juhtimisõigust. Lisaks oli sõidukis veel kolm kaasreisijat, neist kaks alaealised.

Vigastada said liiklusõnnetuse tagajärjel Toyotas reisinud 30-aastane Esta ning Lexust juhtinud 25-aastane Heiti. Esta lasti pärast tervisliku seisundi kontrolli kodusele ravile, Heiti jäi haiglasse jätkuvale uuringule ning ravile. Kõik avariis osalenud kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust.

Liiklusõnnetuse põhjus on selgitamisel.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles Delfile, et õnnetuspaigale sõitsid päästjad Tartust ja Põltsamaalt.

Sõidukites oli tema sõnul kokku üheksa inimest, neist kolm viidi haiglasse.

"Ühe kannatanu vabastamiseks oli vaja päästjate abi," rääkis Kiik. "Tema vigastused olid kõige raskemad, aga kui ta autost kätte saadi, oli ta kontaktivõimeline."

Kiik ütles, et üks sõidusuund vabastati liiklusele kell 13.20.