Alkoholijoobes autojuhtimise eest politseilt väärteokaristuse saanud Margo Reiska ei nõustunud enda karistamisega ning vaidlustas möödunud aasta lõpus politsei otsuse kohtus.

Partsi sõnul olid kõik Reiska suhtes teostatud joobe tuvastamise toimingud tehtud kooskõlas seaduste ning protseduurireeglitega, seega leidis kohtunik, et mupo endise asejuhi etteheited politsei protseduurireeglite rikkumise kohta on alusetud.

Samuti leidis kohtunik Parts, et endise munitsipaalpolitsei- ja politseitöötajana pidi Reiska hoolikalt ennem tutvuma dokumentidega, kuhu ta alla kirjutab, mitte esitama hiljem vabandusi, et ta ei tea kuhu alla kirjutas. Lisaks juhtis Parts otsuse selgitamises tähelepanu asjaolule, et Reiska istus samal õhtul, olles politsei poolt autoroolist eemaldatud, uuesti sõidukit juhtima. See näitab kohtuniku arust mehe suhtumist õiguskorda.

Endine mupo asejuht Margo Reiska rääkis meediale, et ta kavatseb tänase otsuse edasi kaevata. Reiska sõnul oli sellist otsust ette oodata, sest meedias on mees enda väitel juba süüdi tunnistatud. Mupo endine asejuht kinnitas täna kaamerate ees endiselt, et tema tol saatuslikul õhtul alkoholijoobes rooli ei istunud.

Põhja prefektuuri kinnitusel karistas politsei Reiskat trahviga ning peatas mootorsõiduki juhtimisõiguse, kuid kuna Reiska vaidlustas kohtuotsuse, ei ole see tänaseni jõustunud.

Politsei tabas Reiska alkoholijoobes autot juhtimas mullu 17. septembril kella 23 ajal Järvevana teel ning mehel mõõdeti ligi ühepromilline joove. Vastavalt liiklusseadusele ei tohi alkoholisisaldus ühes liitris juhi väljahingatavas õhus olla 0,1 milligrammi või rohkem või alkoholisisaldus juhi veres 0,2 promilli või rohkem.

Hiljem kinnitas Reiska, et polnud alkoholi tarvitanud ning saatis Põhja prefektuurile ka sellekohase vastulause. "Igal inimesel on omad õigused ja kui ma leian, et ma pole seda teinud, siis minu ainuke kaitse ongi ju kohtus õigust nõuda," ütles aasta alguses Delfile.

Hiljem on mupo endine asejuht ja tema kaitsja väitnud, et Reiska ei saanud kuidagi teada oma joobest ning et aastaid kriminaalpolitseis töötanud Reiskale ei tutvustatud piisavalt joobe tuvastamise toiminguid.

Tallinna munitsipaalpolitsei asejuht Margo Reiska vabastati selle aasta 6. veebruaril ametist ning lisaks tegi munitsipaalpolitsei politseile avalduse selle kohta, et Reiska olevat mupo autosid loata kasutanud ning võltsinud nende sõidupäevikuid.