Hetk hiljem oli kohal ka politsei, kes sulges Laia tänava, Rüütli ja Jaani tänava risti nii autodele kui ka jalakäijatele. Zavoodis käis pidu edasi, kuid kõik  inimesed, kes tulid välja värsket õhku hingama suunati edasi ohutusse kaugusesse Rüütli tänaval. Delfi lugeja teatel oli kohale tulnud ka kiirabi ja tuletõrje. Paarikümne minuti möödudes lahenes olukord õnneks rahulikult ja tänav avati jälle öistele liiklejatele.

Delfi lugeja kirjeldas sündmusi nii: „Istusime oma seltskonnaga Zavoodi tagumises ruumis ja tähistasime rahulikult reede õhtut, kui järsku tõusis kõrvalauas püsti mees, kes hoidis oma pea kohal granaati. Kuna eeldasime et see on õppegranaat või mänguasi, siis me ei võtnud teda tõsiselt."

„Mees, kes tundus olevat veidi häiritud ja ka purjus, lahkus üsna kiiresti baarist. Hetk hiljem oli akna taga näha mitme politseiauto vilkureid, mida me esialgu ei osanudki seostada eelnevaga. Alles väljas viisime kaks asja kokku, saades politseilt küsimise peale kinnitust, et see oli päris granaat," kirjeldas Delfi lugeja toimunut ning lisas, et võtab kõhedaks, kui pahaaimamatute inimeste seas selliseid inimesi ringi liigub.

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul sai politsei täna öösel kella 4:30 paiku teate, et Tartus Laial tänaval on mees, kellel on arvatavasti kaasas granaat. Laekunud teatele reageerisid politsei, päästjad, kiirabi ja demineerijad ning politsei piiras ohuala.

Meesterahvas oli rahulik, hoidis granaaditaolist eset käes ning temaga vestlemise järel pani selle tänavale maha. Demineerijad selgitasid, et tegu oli granaadi F1 tühja korpuse ja sütiku korpusega, seega ohtu kellelegi sellest ei olnud. Politsei toimetas sündmuskohalt kainenema 36-aastase Tõnise.