Väljakutse saadi kella 3.48 ajal. Niidu külas põlenud hoonest 20 meetri kaugusel seisnud garaazi süttimise suutsid päästjad eduka tööga ära hoida. Päästjad piirasid tule leviku kell 5.37. Tulekahju kustutustööd jätkuvad. Põlengu tekkepõhjus on selgitamisel.

Eile õhtul teatati, et Pärnumaal kella 18.22 ajal juhtus Saarde vallas Ilvese külas kaubiku ja põdraga liiklusavarii. Põdrast sõitis omakorda üle rekka. Päästjad eemaldasid teelt liiklustakistused. Kohale kutsutud jahimehed tegelesid hukkunud põdra minema toimetamisega.

Hiiumaal tuli eile kell 16. 17 teade, milles teatati Utu külas lumeraskuse all teele murdnud ja liikluse sulgenud puust. Päästjad vabastasid tee liikluseks.

Saaremaal ohustas tuppa imbunud vingugaas ohustas kahe naise elu

Eile kell 22.34 teatas kaks Asuküla küla naist enda äärmiselt halvast enesetundest. Mõlemad oksendasid ning tekkisid teadvuse- ja tasakaaluhäired ja pearinglus. Päästjad tuvastasid eluruumide õhus ohtliku vingugaasi sisalduse ja kiirabi diagnoosis naistel vingumürgistuse. Küttekolletes olid söed ja ilmselt imbus ving tuppa siibri liiga varase sulgemise tõttu. Kannatanud viidi tervisekontrolliks ja turgutamiseks haiglasse. Päästjad avasid kütteseadmete siibrid ja aitasid elanike äraoleku ajaks sulgeda maja uksed.

Päästjad hoiatavad, et liiga varase siibri sulgemise tõttu tuppa imbuv lõhnatu ja nähtamatu, kuid ülimürgine vingugaas on inimelule ja tervisele äärmiselt ohtlik. Pärast kütmist ja siibri sulgemist on soovitatav ruume tuulutada. Vingugaasi aitab õhust tuvastada vingugaasiandur. Suitsuandur vingugaasile ei reageeri.