Eile öösel sai politsei väljakutse Prangli saarele, kus olid kolm alkoholi tarvitanud meest lahutama läinud samas talus kahte omavahel kisklema läinud koera.

Üks meestest sai Muki-nimelise koera käest hammustada, mispeale võtts 53-aastane mees jahirelva ning tegi koera suunas lasu. Koer sai viga alalõua piirkonda ning kuna saare veterinaari ei õnnestunud kätte saada, toimetati koer hommikul Muki omaniku kaine venna järelvalve all loomaarsti juurde.

Eesti loomakaitse liit vahendab, et Muki suri täna varahommikul ning kuigi tema saatusele elasid kaasa inimesed üle Eesti, ei õnnestunud asjatundjatel looma elu enam päästa.

Politsei Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Krull kommenteeris, et juhtumi puhul oli politsei esimeseks ülesandeks kõrvaldada võimalik oht inimestele. "Politsei võttis purjus seltskonnalt kaks jahirelva ning laskemoona," sõnas ta.

"Vigastada saanud koera eest jäi hoolitsema omaniku lähedane, kes oli kaine. Politseinikud püüdsid saada ühendust ka saarel viibinud veterinaariga, kuid see ei õnnestunud. Kuna looma eest vastutab tema omanik ja sellel puhul omaniku lähedane lubas ise koeraga tegeleda, siis jäi koer patrulli lahkudes saarele".

"Sotsiaalmeedias levib valeinfo, et politsei ei võtnud seltskonnalt relvi ning pidi korraldama mandrilt koerale abi või pidanuks looma ise saarelt ära tooma. Need väited ei vasta tõele," lükkas Krull ümber kulutulena levima hakanud valeinfo.

Loomakaitse liit toob veel Facebookis välja, et kõik saadud annetused Muki raviarvete katmiseks lähevad järgmiste loomakliiniku arvete tasumiseks.