Lõuna prefektuuris öeldi Delfile, et ööl vastu 17. veebruari kella 00.35 paiku teatati politseile, et Põlvamaal Värska vallas Treski külas on juhtunud liiklusõnnetus ning veoauto on risti teel.

Sündmuskohale saabunud politseinikud selgitasid, et valesti valitud sõidukiiruse tõttu oli libedal teel kaotanud juhitavuse Mercedes-Benz veok, mis sõitis teelt välja kraavi ja paiskus külili. Liiklusõnnetuse tagajärjel sulges veoki lahti murdunud haagis sõidutee.

Sel samal teelõigul lähenes sündmuskohale veel teinegi veoauto, mille juht suutis ohtu nähes oma sõiduki peatada enne teel risti olevat veoki haagist. Sündmuskoha suunas liikus veel ka kolmas veoauto Volvo, mille juht ei suutnud teeoludele mittevastava sõidukiiruse ja libeduse tõttu õigeaegselt ohutult pidama saada. Volvo veok kaotas pidurdamisel juhitavuse ning sõitis esiosaga kraavi.

Kõigi kolme veoki juhid olid kained ning liiklusõnnetuses vigastada ei saanud. Veokite rehvid vastasid kehtestatud nõuetele.

Põlva patrullteenistuse vanem Arvo Turba tuletab talvistes oludes sõitvatele kutselistele juhtidele meelde, et koormaga sõiduki juhitavus pidurdamisel ja manöövrite sooritamisel talvisel libedal teel on igal juhul raskendatud ning seejuures on oluline kinni pidada sõidukitele kehtestatud massipiirangutest ja koorma kinnitamisele kehtestatud nõuetest.
Õnnetus Põlvamaal