Eile kella 16.30 ajal kontrollis politsei Põlva vallas autojuhtide kainust, kui märkas kahtlustäratavat sõidukit. Nimelt tegi ühe Nissan Almera roolis olnud isik sadakond meetrit enne politseinikke äkkpidurduse ja pages kõrvalteele. Politseisõiduk järgnes Nissanile ning tabas autojuhi tupiktee lõpust. Auto juures oli 18-aastane noormees, kes väitis, et autojuht jõudis juba põgeneda ning autouksed lukustada.

Puhumisreidi käigus avastatud salasuitsud

Politsei tegi noormehele turvakontrolli, mille käigus avastas tema taskust sõiduki võtmed. Auto läbivaatusel avastasid politseinikud kilesse pakitud pappkastid sigarettidega. Kokku oli sõidukis 120 000 maksumärkideta sigaretti, mis anti menetlemiseks üle maksu- ja tolliametile.

Põlva politseijaoskonna juht Helmer Hallik ütles, et salasigarettide avastamisega hoiti ära nende jõudmine mustale turule. Samuti tuleb noormehel loodetud hõlptulu asemel nüüd hoopis rahakotti kergendada. Lisaks 12 kasti salasigarettide käitlemise eest alustatud kriminaalmenetluses määratavale karistusele võib salasigarettide käitlejat oodata ka maksuotsus, mille summa sellise koguse sigarettide pealt on suurusjärgus 15 000 eurot.

Salasigarettide turg on turu-uuringu firma Nielseni nn tühja paki uuringu kohaselt Eestis aasta-aastalt vähenenud ning on täna umbes 20 protsenti.