Täna, 2. jaanuari hommikul kella 9.15 paiku sai häirekeskus teate, et mööduja avastas Seljametsa külas Paikuse-Tammuru tee 4. kilomeetril vastu puud sõitnud auto. Sõiduki lähistelt leiti kohaliku elaniku, 35-aastase mehe surnukeha. Täpsemate asjaolude selgitamiseks palub politsei liiklusõnnetuse pealtnägijatel võtta ühendust Pärnu politseijaoskonna uurijaga telefonil 5343 5613 või aadressil kersti.reilent@politsei.ee.

Sündmuskohal töötanud patrullpolitseinik Tea Talupoeg kirjeldas, et avarii tagajärjel oli sõiduauto Mitsubishi Galant täielikult deformeerinud. Tõenäoliselt juhtus õnnetus juba öösel.

„Õnnetuspaiga olustik ja muud jäljed annavad põhjust järeldada, et esialgsetel andmetel kaldus sõiduk sirgel teelõigul vastassuunavööndisse teepervele, kus paiskus vastu üht puud nõnda, et kokkupõrke tagajärjel rebenes autolt selle esiosa. Edasi põrkas masin juba vastu järgmist puud, mille järel paiskus juht sõidukist välja saades surmavaid vigastusi,“ nentis politseinik.

Ta lisas, et teadaolevalt viibis juht autos üksi ning ei olnud turvavööga nõuetekohaselt kinnitatud. „Varasemast on politseil olnud sama mehega tema riskikäitumise tõttu kokkupuuteid, kuid kas ja millised tegurid kogumis antud õnnetuseni viisid, seda selgitab uurimine. Olgugi, et autojuhil on juhtimisõigus ja rehvid vastasid nõuetele, oli sõidukiirus tõenäoliselt selline, millega juht ei suutnud enam masinat kontrollida. Juhi kainus ja muud üksikasjad selgitatakse täiendavas ekspertiisis,“ märkis patrullpolitseinik.

„Kui talvised teeolud on head ja libedusohtu sõiduteel ei tajuta, piisab siiski väiksest kõrvalekaldest teepervele, kus lahtine lumi või lumevaalud võivad ootamatult juhitavust mõjutada. Suuremal kiirusel sõites on suurem oht õnnetuseks, ka suurem risk traagilisemateks tagajärgedeks. Nii tuleks alati valida oludele vastav ohutu sõidukiirus,“ sõnas patrullpolitseinik.