Põhja prefektuuri politseitegevuste juht Elari Kasemets ütles Delfile, et inglise vutifännidega seoses oli korrakaitsjatel tegevust küllaga ning nii jalgpallimängu ajal kui selle eel tagati Tallinnas turvalisust suurendatud jõududega.

"Inglismaa jalgpallitoetajaid oli Tallinna saabunud mitu tuhat ning seetõttu oli eelkõige vanalinnas nädalavahetuse vältel väljas suur hulk lisapatrulle. Fännidega suhtlemises ning nende rahustamises abistasid meid ka Inglismaa jalgpallipolitseinikud," sõnas Kasemets.

Kasemetsa sõnul toimus ka pühapäeval, öö vastu matši mitu vahejuhtumit, millele politseil reageerida tuli.

"Ühes vanalinna baaris loobiti toole, teises vanalinna kohas oleks äärepealt läinud kakluseks kahe fänniseltskonna vahel, kuid politsei kiire sekkumisega õnnestus kaklus ära hoida. Üks seltskond viskas pudeliga katki politseibussi klaasi, sündmuskohalt viidi jaoskonda võimalik viskaja ja kaks liigjoobes meest," kirjeldas politseitegevuse juht.

"Ööl vastu tänast läksid politseinikud rahustama baaris liigset lärmi teinud seltskonda, see ka õnnestus, kuid äraoleku ajal oli katki löödud politseiauto tagumine tuli."

Kasemetsa sõnul oli politsei tööd oli küllaga. "Õnneks ei tulnud nädalavahetusel ette ühtegi inimvigastust, mida saaks siduda pühapäevase jalgpallimänguga," märkis ta.

Politsei pidi nädalavahetusel rinda pistma briti vutihuligaanidega

Eile toimunud jalgpallimängust endast rääkides tõi Kasemets välja intsidendi piletita tribüünidele trüginud briti jalgpallihuligaanidega.

"Turvameeskonna ja politsei koostöös toimetati mängu alguses staadionilt ära ligi 30 külalismeeskonna poolehoidjat, kel polnud piletit ning kes hõivasid teiste inimeste istekohti," rääkis Kasemets.

"Peamise ohuna nägime, et neile polnud tehtud turvakontrolli ning me ei saanud kindlad olla nende motiivides, samuti tekkisid neil konfliktsed sõnelused teiste pealtvaatajatega. Seetõttu reageerisime täie tõsidusega, neile tehti turvakontroll ning toimetati staadionilt ära. Pärast turvakontrolli talletasime nende isikuandmed, osa fännidest viidi selleks ka jaoskonda."

Kasemetsa sõnul edastati huligaanide andmed Inglismaa politseile ja jalgpalliliidule. "Suure tõenäosusega võivad paljud neist saada eluaegse koondisemängude külastamise keelu."

Politsei pidi nädalavahetusel rinda pistma briti vutihuligaanidega