Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink ütles Delfile, et Pärnus põleb Rääma põhikooli võimla, täpsemalt angaarhalli kumer katus.

Päästjad on avanud mitmel pool katuse plekist konstruktsiooni ning iga kord lööb Trinki sõnul katusest leek välja. „Ümber maja oli korralik paks suits,“ rääkis Trink, kelle sõnul suitses katus vahepeal vähem, kuid nüüd taas uue hooga ning hoone on justkui tihedas udus.

„Katus on pealt plekist, seal vahel on näha puitkonstruktsioonid ja ilmselt ka soojustusmaterjal. Sinna vahele on tuli läinud. Päästjad lasevad hoonet vahepeal veega üle, et tuli edasi ei leviks. Praegu on tuli ühel pool otsas umbes veerandi ulatuses. Hoone ise on umbes kolme tuletõrjeauto pikkune.“

Hoones on Trinki sõnul uus kena põrand, mis on saanud tugevaid veekahjustusi. „Umbes viis sentimeetrit on seal praegu vett peal. Päästjad järjest kustutavad,“ rääkis Trink, kelle sõnul pidi võimlas homme toimuma võistlus, mille toimumine on nüüd ilmselt küsimärgi all.

Põlengust teatasid Trinki sõnul katusetööde tegijad. Sündmuskohal on neljast päästekomandost kuus masinat. Inimesed viga ei saanud.

Esialgsel hinnangul tekkis tulekahju katuse parandustööde käigus, mida tehti hoone madalamas ehk sissepääsu osas. Trinki sõnul kuumutati seal ruberoidmaterjali gaasipõletiga ning sellest sai arvatavalt tulekahju alguse. Temperatuur läks tööde käigus arvatavasti üsna kõrgeks.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo ütles Delfile, et põlengu põhjus selgub menetluse käigus. Hoone katus sai tule ning saali põrand veekahjustusi. „Optimistlike prognooside kohaselt saab saali kasutada kõige varem kahe kuu pärast,“ sõnas Murakas-Ollo.

Delfi andmetel tehti spordihoones remonti viie aasta eest, mil pandi uus põrand. Maksis see toona 2,5 miljonit krooni ehk ligi 160 000 eurot. Murakas-Ollo kinnitas, et hoone oli kindlustatud.