Täna kell 12.03 sai häirekeskus teate rabatulekahjust Pärnumaal Tori vallas Kilksama külas asuvas Rääma rabas.

Hetkel on tulekahju levinud 40 hektarile. Tuule tõttu on tuli levinud rabapinnaselt ka metsa. Raba läheduses asuva elumaja kaitseks on rajatud eraldi töölõik ning inimesed ohus ei ole.

Päästjatel on rabapinnase tõttu ligipääs tulekolletele raskendatud. Rabatulekahju kustutusele on kaasatud ka politsei- ja piirivalveameti helikopter.

Kustutustöödele on päästjaid kaasatud paljudest regiooni komandodest, lisaks metsakustutuse eritehnika ning Politsei- ja Piirivalveameti helikopter. Metsas on kustutustöödega seotud 53 päästjat Pärnu, Pärnu-Jaagupi, Häädemeeste, Lihula, Paide ja Vändra komandodest ning Are, Pärnu-Jaagupi, Taali ja Sindi vabatahtlikud.

Päästeamet palub Jänesselja-Urge maanteel liikuvatele inimestele olla ettevaatlikud, tugeva suitsu tõttu piiratud nähtavuse pärast ning lähikonna elanikel soovitame hoida aknad kinni.

Kuigi eile sadas paljudes kohtades päris palju vihma, siis metsades tuleoht ei ole vähenenud. Tänasel tulekahju kiirel levikul on oma roll ka tugeval tuulel. Päästeamet tuletab meelde, et tuleoht püsib endiselt väga kõrge ning seetõttu tuleb olla igal inimesel äärmiselt ettevaatlik.