Täna hommikul kell 5.21 juhtus Pärnumaal Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 180. kilomeetril liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel kaotas Ikla suunas liikunud Poola numbrimärgiga veoauto Scania libeduse tõttu kontrolli ja läks külglibisemisse.

Tema taga olevast haagisest vabanes last tööstuslike paberrullidega. Vähemalt üks 1923-kilogrammine paberrull tabas Pärnu suunas liikunud Poola numbrimärgiga Fiat Ducato kaubiku kabiini. Kokkupõrke tagajärjel deformeerus kaubiku esiosa ning 53-aastane Poola kodanikust kaubiku juht hukkus sündmuskohal. 48-aastane veoauto juht vigastada ei saanud.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Valdur Sassor avaldab sügavat kaastunnet hukkunu lähedastele. "Liiklusõnnetuse täpsetest põhjustest on veel vara rääkida, aga esialgse info põhjal võib arvata, et selle traagilise liiklusõnnetuseni võis viia libedus," sõnas Sassor.

"Raskete tee- või ilmastikuolude korral on mõistlik pigem karta kui kahetseda. Teed on väga libedad ja seda eriti hommikuti. Alati tuleks valida ilmastikule vastav sõidukiirus ning vältida äkilisi manöövreid ja järsult pidurdamist," lisas välijuht.

Nii kaubiku kui ka veoauto rehvid vastasid nõuetele. Mõlemad juhid kasutasid turvavarustust.

Liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustatakse kriminaalmenetlus, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.