Ida-Virumaal Kohtla-Järvel Järve linnaosas tegid demineerijad kahjutuks 88 millimeetrise mürsu ning Vaivara vallas Sinimäe alevikust leitud 120 millimeetrise miinipildujamiini.

Eile käisid demineerijad ka Laagris, kus karjäärist oli leitud lõhkekeha pikkusega 30-35cm ning läbimõõduga 10-15cm. Demineerijad hävitasid leiu.

Lisaks said Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad eile teate, et Pärnu linnas Pikal tänaval soovib inimene ära anda lõhkepakette ja padruneid. Sündmuskoha said demineerijad viis lõhkepaketti, 24 erinevat padrunit ja ühe õppeotstarbelise granaadisütiku. Esemed oli leitud majapidamise koristamise käigus. Kõik esemed olid transporditavad ja need hävitati hävituskohas.

Samal päeval käisid Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad Paikuse vallas Silla külas, kus oli leitud lõhkekeha sarnane ese. Demineerijad tegid kindlaks, et tegemist oli miinipildujamiini stabilisaatoriga, mis ei sisaldanud lõhkematerjali.

Päästeamet tuletab meelde, et leides ohtliku eseme, tuleb helistada hädaabinumbril 112 ning anda leiust teada. Sõjaaegne laskemoon ning lõhkekehad on loodud inimeste tapmiseks ning suurte purustuste tekitamiseks ning nende kodus hoidmine on ohtlik. Lõhkekehade ja materjalide äraandmise eest kedagi ei karistata.
Lõhkekeha