Selle aasta Äripäeva rikaste topis 71. kohal figureeriv ärimees Oliver Kruuda ütles kohtus, et kuna intsidendi juhtumise ajal sõitis ta üksinda ilusa ilmaga sirgel teelõigul ning vestles mobiiltelefoniga, siis võis tõesti juhtuda, et ta ületas natuke kiirust. "Kindlalt väita midagi ei saa," lisas Kruuda.

Seega nõustus Kruuda tasuma talle määratud rahatrahvi, ent kuna mehe sõnul on tal vaja oma lapsi kooli ja koju sõidutada, siis palus ta kohtul tühistada politsei otsus juhtimisõiguse äravõtmise kohta.

Kruuda kaitsja vandeadvokaat Indrek Sirk tõi tänasel istungil välja asjaolu, et politsei mõõteprotokolli oli tehtud sisse parandus, mille tegija ja eesmärgi kohta seal midagi selgitatud ei olnud. Seega palus Sirk kohtul hinnata, kas tegemist on olulise menetlusveaga või mitte.

Samuti juhtis Sirk tähelepanu asjaolule, et protokolli järgi mõõtis kiirust ning teostas pärast menetlustoiminguid üks ja seesama isik. Sirk osutas riigikohtu lahenditele, mille järgi ei tohi olla tõendi allikaks ja menetlejaks seesama isik ning palus kohtul see fakt arvesse võtta.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul on ärimehele tõesti selle aasta suvel mitte vähem kui 54 km/h kiiruseületamise eest karistus määratud, ent kuna otsus on kohtusse kaevatud ning jõustuvat kohtuotsust veel ei ole, siis ei saa politsei otsuse sisust lähemalt rääkida.

Kohus teatas tänase istungi lõpus, et teeb oma otsuse 15. novembril.

Kruuda on oma kiiruseületamise kohtusse kaevanud ka varem. 2011. aastal sai mees sarnase karistuse, kui juhtis Pärnu maakonnas Are-Suigu tee 1. kilomeetril mootorsõidukit asulas kiirusega ligi 106 km/h, kui lubatud oli antud teelõigul vaid 50 km/h. Selle eest võttis Pärnu politsei talt juhiload kuueks kuuks, kuid Kruuda kaebas otsuse kohtusse. Mullu 17. oktoobril otsustaski kohus karistust kergendada ja määras juhtimisõiguse äravõtmise asemel Kruudale 800-eurose trahvi.

Ajakiri Rikaste TOP 500 kirjutas hiljuti, hoolimata tagasilöökidest leiab ajakirja koostatud Rikaste TOPist ärimehe Oliver Kruuda, kes paikneb 30,3 miljoni euro suuruse varandusega 71 kohal. Majanduskriisi järel on ajakirja väitel Kruudale jäänud suured võlad ja ettevõtetest veel piimatööstus Tere.