Saksamaa politsei otsib taga Anne Diersi, kes võttis ebaseaduslikult lastekodust kaasa oma tütre Linda Diersi ja lahkus Saksamaalt. Käesoleval aastal võttis Saksamaa kohus Anne Diersilt lapse hooldusõiguse.

Politsei andmetel ei ole isikutel kehtivaid reisidokumente ja Anne Diers võib kasutada valenime. Anne ja Linda võivad viibida Eestis.

Anne Diers on kõhna kehaehitusega ja umbes 167cm pikk. Tal on parema kulmu kohal laubal ja parempoolsel ninasõõrmel põletusarmid. Anne juuksed on hallisegused, viimati kandis ta juukseid klambritega kinnitatult. Tal on suured helesinised silmad. Viimati oli tal seljas valge või kreemikas pika lukuga ja eest pilutatud mustriga kampsun. Samuti üle põlve ulatuv musta värvi seelik ja selle all musta värvi püksid. Jalas olid tal tenniselaadsed musta värvi jalatsid, valgete paeltega, peas must barett. Kaasas oli tal beež õlakott ja kaks käekotti - kollane ja must.

Lindal olid seljas musta värvi pikkade varrukatega õhuke jakk (pealt kollaka säbrulise mustriga). Jalas kirjud, alt laiad püksid. Peas hall kootud tutimüts. Lindal on pruunid pikad juuksed ja pruunid silmad ning ta räägib üksnes saksa keeles.

Politsei palub kõigil, kes omavad informatsiooni Linda ja Anne asukoha kohta, helistada politseisse numbril 612 3000.

Saksa ajakirjandus kirjutas nädala alguses, et Kürteni lastekodust kadus nädala eest kaks tüdrukut, kellest üks leiti elusa ja tervena. Kümneaastane Dalina (tema ei ole Anne Diersi tütar) leiti üle piiri Hollandist ühe kaubanduskeskuse territooriumil ringi jooksmas. Endiselt on aga kadunud 11-aastane Linda Diers, kes on politsei andmetel koos oma ema Anne Diersiga, vahendas Bergische Landeszeitung.

Mõlemad tüdrukud kadusid eelmisel esmaspäeval lastekodust. Politsei arvab, et nad viis taksoga minema Anne Diers, kellelt on tütre hooldusõigus ära võetud. Jäljed kadusid kõigepealt Kölni Holweide linnaosas, kus nad kolmekesi arvatavasti hotellis ööbisid.