„Tänaseks on teada, et kannatanu ja laskja vahel tekkis rüselus, mille käigus haaras üks meestest püstoli ja tulistas 45-aastast meest vasakusse jalga. Mees viidi kontrolliks haiglasse, kuid juba samal õhtul lubati ta kodusele ravile,” ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Tambre sõnul võtsid politseinikud pärast tulistamist bussijaama, sadamad, lennujaama ja piiripunktid suurema tähelepanu alla. „Kriminalistid ja uurijad kogusid infot juhtunu osas. Tunnistajate ütluste ja turvakaamerate salvestistest saime sündmusega seotud meeste kirjeldused. Pärast kahtlustatavate tuvastamist otsiti läbi ka nende elukohad,” rääkis Tambre.

„Kahtlusalused mehed elavad alaliselt Eestis ning varjavad end teadlikult. Nende leidmine on praegu politsei suurim eesmärk. Oleme kindlad, et avalikkusele ja inimestele hetkel oht puudub,” kinnitas Tambre.

Politsei palub kõigil, kes on fotol kujutatud mehi näinud, anda sellest teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 5690 4272.

Tambre märkis, et kuritegeliku taustaga inimeste vahel tekivad tülid kergelt ja erinevalt seaduskuulekatest inimestest võib neil erimeelsuste lahendamine sõnadega üle jõu käia. Üldjuhul aga sellised juhtumid siiski avalikku ruumi ei jõua.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Saskia Kask lisas, et võimalike kahtlustatavate ja konfliktis osalenute näol on tegu varem kuritegusid toime pannud inimestega. „Siiski pole põhjust arvata, et konkreetne konflikt oleks kuidagi seotud põhimõtteliste jõujoonte jagamisega kuritegelikus maailmas. Pigem on tegemist ootamatu pöörde võtnud tüliga. Loomulikult on väga kahetsusväärne, kui avalikus ruumis lahendatakse oma tülisid tulirelva kasutades,” lausus Kask.

„Ei ole põhjust arvata, et asjaosalistel oleks olnud soovi kõrvalisi inimesi rünnata, kuid avalikus kohas relva kasutamine on iseenesest ohtlik ning riivab tugevalt ühiskonna turvatunnet. Tulirelva kasutamist avalikus ruumis tuleb ette väga harva ning sellistel juhtudel on tavaliselt tegemist kahe osapoole omavahelise tüliga,” sõnas Kask.

Kriminaalmenetlust alustati avaliku raske korra rikkumise paragrahvi alusel. Praegu pole kellelegi kahtlust esitatud.