Teisipäeval, 28. jaanuaril kella 13.30 paiku märkasid Põlva politseinikud tavapärase liiklusjärelevalve käigus Räpina linnas Aia tänaval sõiduautot BMW, millele anti sinise-punase vilkuri ja sireenidega peatumismärguanne. Sõiduautot juhtinud mees eiras politseinike korraldust sõiduk peatada ning peatumise asemel lisas mees vaid kiirust ning tuiskas politseinikest Räpinast Võõpsu poole liikudes mööda, teatas Lõuna prefektuur.

Kihutava sõiduauto juht ei tulnud aga oma BMW juhtimisega enam toime ning Tartu-Räpina-Värska maantee ja Kopli tänava ristmikul libises ta manöövri sooritamisel paremale poole teelt välja kraavi.

Kontrollimisel ilmes, et sõidukis viibis peale juhi kaasreisijatena veel kaks meest. Maanteelt väljasõidu tagajärjel keegi kolmest sõidukis viibinud mehest vigastada ei saanud ning arstiabi ei vajanud. Politseinikud selgitasid, et sõiduautot juhtinud 22-aastane Vladimir oli alkoholi tarvitanud ja lisaks puudus mehel ka mootorsõiduki juhtimise õigus. Politseinikud kõrvaldasid alkoholi tarvitanud mehe juhtimiselt ning toimetasid ta arestimajja. Põlva politsei alustas Vladimiri suhtes väärteomenetlust.

Eile, peale ühte päeva arestimaja seinte vahel, seisis Vladimir Põlva kohtumaja saalis, kus politsei taotles talle karistuseks aresti. Kohus mõistis Vladimirile karistuseks 25 arestipäeva, mida ta koheselt kohtusaalist väljudes ka arestimajja kandma asus.

Põlva patrullteenistuse vanem Arvo Turba ütles, et raskemate liiklusväärtegude korral taotleb politsei kohtus seaduseeirajatele endistviisi ja meelekindlalt karistuseks aresti. „Eraldame selliselt ajutiseltki ohtliku juhi liiklusest ning anname talle võimaluse oma kuritahtliku teguviisi üle järele mõelda. Lisaks oma elule seadis napsine ja juhtimisõiguseta Vladimir ohtu nii oma kaasreisijate kui ka kõigi teiste liiklejate turvalisuse,“ selgitas Turba.