Häirekeskus sai teate plahvatusest Süsta tänav 14 asuvas kortermajas kell 2.20, teatas päästeamet.

Plahvatuse tagajärjel hävines kolmekordse elumaja ühe trepikoja kolmas korrus ja pööninguosa. Päästetöötajad aitasid majast välja 32 inimest. Vigastatuid on kaheksa, neist neli päästeti rusude alt. Kõik kannatanud toimetati haiglasse. Viga sai kolm meest, kolm naist ning kaks last. Vaata videost, mis pilt avanes maja juures päeval:

“Maja ühe trepikoja osa esiseina on ära lennanud ja maja katus on osaliselt lohku vajunud. Plahvatuse jäljed ulatuvad majast 15-20 meetri kaugusele — puude otsas lipendavad riidetükid, vedeleb aknaraame, lillepotte, mööblitükke ja muud prahti,” kirjeldas Delfi fotograaf.

Kolmekorruselise ja kolme trepikojaga korterelamu üks trepikoda on sedavõrd varinguohtlik, et enne toestustöid ei saa alustada rusude põhjalikku läbi vaatamist ja uurimist, vahendas Kuku raadio.

Seni ei ole selge, kas plahvatus toimus trepikojas või mõnes korteris.

Päästetööd ja uurimine saavad jätkuda alles hommikul kui väljas on läinud valgeks ja varinguohtlik trepikoda toestatud. Juhtunu asjaolusid hakkab selgitama kaitsepolitsei.

Põhja-Eesti päästekeskuse juht Teet Piile ütles ETV hommikusaates “Terevisioon”, et maja kaks trepikoda jäid plahvatusest puutumata ning nende elanikud lubati majja tagasi.