Häirekeskus sai teate kulupõlengust Maardus Põhjaranna tee lähedal kell 15.30. Algselt põles kuluhein 600 ruutmeetril, kuid levis kiiresti edasi. Sündmusele reageerisid päästjad Muuga, Pirita, Nõmme, Lilleküla ja Kesklinna komandost. Lisaks aitasid kulupõlengut piirata ka vabatahtlikud päästjad Sakust ning Kaberneemest. Kokku põles kulu ja roostik 16 hektaril. Tule levik saadi kontrolli alla kella 19.24.

Lisaks sai Häirekeskus kella 16 paiku teate eluhoone põlengust Kosel Aela külas. Lahtise leegiga põles ühekordne puidust eluhoone. Päästjate sündmuskohale jõudes olid inimesed juba majast ise evakueerunud. Õnnetuses keegi kannatada ei saanud, kuid hoone ning selle küljes olevad abihooned hävisid täielikult.

Põleng sai alguse ohutusnõuetele vastavalt tehtud lõkkest, kuid levis tugeva tuule tõttu maja eterniitkatusele. Hoone põlengust levis kulutuli edasi metsa poole, süüdates ka puid ning elektriposti. Tuli kustutati kella seitsmeks.

Päästjad said täna päeval Tallinnas ja Harjumaal kokku üle 20 väljakutse kulupõlengutele.

Kulu põletamine on seadusega keelatud ning karistatav tegevus. Hävitav ja ohtlik kulutuli saab enamasti alguse hooletust või tahtlikkust inimtegevusest, olgu selleks siis sügisel niitmata jäänud hein, ohutusnõuetele mittevastav lõkke tegemine või maha visatud hõõguv tikk või suitsukoni. Kulupõlengud teevad kahju keskkonnale ja elusloodusele, hävitavad inimeste vara ja elusid.

Isegi kui tuli on tehtud ohutusnõudeid järgides, tuleb siiski olla tähelepanelik ümbritseva keskkonna ja ohtude suhtes. Täpsemat infot tule tegemise ohutusnõuete kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.