Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Ottomar Virki sõnul hakkasid täna kella 5.30 paiku Lõuna-Eestis sagenema avariid, mille ühiseks nimetajaks sai jäävihmast tingitud ootamatu libedus.

"Politsei suunas Tartusse ja Jõgevamaale tavapärasest suuremad liikluspolitsei jõud, kes abistasid avariidesse sattunuid ning suunasid liiklust ennetamaks raskemaid tagajärgi," sõnas Virk.

"Suurem osa avariidest juhtus hommikuse tipptunni eel ja ajal, praeguseks on olukord rahunemas," kinnitas Virk.

Ta märkis, et kokku on Lõuna-Eestis politsei täna varahommikust saati saanud enam kui 20 teadet avariide kohta. "Neist suurem osa on olnud teelt väljasõidud ja tagant otsasõidud. Avariid sagenesid nähtavalt Tartu- ja Jõgevamaal, neli teadet laekus lisaks Viljandi- ja kaks Valgamaalt. Enamik avariidest päädisid plekimõlkimisega, paraku oli ka kaks tõsisemat avariid, milles said inimesed viga."

Tartumaal juhtus kella 7.10 paiku liiklusõnnetus, kus BMW sõitis teelt välja ja masin rullus mitu korda üle katuse. Kaasreisija, 40-aastane naine viidi haiglasse.

Viljandi vallas juhtus kella 7.55 ajal liiklusõnnetus, kus Renault Megane sõitis teelt välja ja masin paiskus küljele. Sõidukijuht, 42-aastane naine viidi haiglasse. Emaga kaasa sõitnud laps viga ei saanud.

"Avariipaikadel töötanud politseinikud selgitasid, et enamikul sõidukitest kasutati talverehve. Olgugi, et varahommikul sadas jäävihma ja teed läikisid kohati nähtavalt mustast jääst, ei kohandanud autojuhid oma sõiduvõtteid ootamatult muutunud ilma- ja teeoludele vastavaks," märkis Virk.

"Ilma- ja teeolude jälgimine, jõukohase sõidukiiruse valimine ja pikivahe hoidmine on sügistalvisel perioodil aabitsatõde, millega iga sõidukijuht võiks arvestada. Ööpäevaringselt kõigub temperatuur oluliselt ning muudab seeläbi ka teeolusid. Eriliselt ettevaatlik tuleks olla sildadel ja viaduktidel sõites, kus libeduse oht on suurem. Samuti, kelle sõidukil on all suverehvid, soovitab politsei need esimesel võimalusel talviste vastu vahetada," rõhutas Virk.