Pärnu maakohus mõistis Arumäe maikuus õigeks kohtuasjas, mille järgi teda süüdistati looma suhtes lubamatu teo toimepanemises julmal viisil.

Kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisel märkis kohus, et kohtulikul arutamisel ei leidnud tõendamist Arumäe käitumine looma suhtes julmal viisil karistusseadustiku tähenduses, seega ei ole tema süüdi tunnistamine selle paragrahvi järgi objektiivse koosseisu puudumise tõttu võimalik.

Prokurör Küllike Kask esitas Arumäe kohtuasjas apellatsioonikaebuse ning ringkonnakohus kaalus prokuröri kaebust, et otsuse tegemisel on olnud suuri menetlusnormide rikkumisi. Kui kaebus on põhjendatud, siis maakohtu otsus tühistataks.

Möödunud aasta augustis jättis Arumäe oma äsja poeginud koera Claudia koos kutsikatega koju nälgima, ise sõitis koos perega aga Saaremaale puhkama.

Kui kohaliku varjupaiga töötajad koera avastasid, avanes neile õudne vaatepilt — koer oli vaklade poolt näritud, janune ja alatoidetud ning tema kahest kutsikast üks oli juba surnud ja teisel olid vaglad ninas ja suus.

Varjupaiga töötajad viisid koera kliinikusse, kus pandi ta koheselt tilguti alla, manustati valuvaigistit, antibiootikumi, šokirohtu ning turgutit.

“Koera kehakaal oli üksnes 19 kilogrammi ja tema kehatemperatuur oli ägedast põletikust 39,6,” kirjeldasid varjupaiga töötajad. “Vaesekese keha oli tagakäppadest poole kehani paksult parasiite täis. Tema nahk oli tumepunane, tulikuum ning vaglaauklik. Parasiidid ronisid sisse-välja. Nii õõvastavat vaatepilti ei olnud keegi meist veel näinud.”