Kesselaiul on paekivist ja puidust päästepunkti hoone, mille katuse alla vajalikud esmased kustutus- ja kannatanute abistamiseks mõeldud vahendid paigutatud sai. Täna, kaks nädalat hiljem, korraldas päästeamet kohalikele elanikele ja saarel päästepunkti tööd korraldama hakkavale kolmele vabatahtlikule päästeõppuse.

Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe alustas teooriaga, tutvustas päästevahendeid ning andis vajalikke juhtnööre, kuidas neid kasutada. Et olukord aga tõesem oleks, toimus ka väike põlengu kustutamine rannaäärel. Kõige lõpuks said kolm kohalikku vabatahtlikku päästjat saarevaht Urmas Vatter ja vabatahtlikud Indrek Allmann ja Olav Shverns ka korralikut „ristitud” ei millegi muu, kui sellesama elupäästja, veega. Kuid polnud nemad ka ainukesed, oma sahmakad vett sa ka Lindmäe.

Päästeameti Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna sõnul on päästeamet enamikele püsiasustusega väikesaartele paigutanud pumbad, esmavajaliku voolikuvaru, kohalikele elanikele, saarevahile korraldanud ka koolitused. „Sellist terviklikku lahendust, aga nagu me siin täna Kesselaiul näeme, kus on kaasaegne varustus, kus on korralik hoone, kus hoida varustust, siis selline lahendus on täna vaid siin, Kesselaiul.” rääkis Kaldasaun.

Projekti rahastus tuli EAS väikesaarte meetmetest. Kogumaksumus on 75 200 eurot, millest rahastati varustuse soetamine ja päästepunkti hoone ehitus. Omafinantseeringu, mille suurus on 13 ooo eurot, rahastab päästeamet.