3. juuli, mõned minutid enne südaööd, nägi Vineeri tänaval kiirust mõõtnud patrullpolitseinik vastu tulemas väga ebatavalise sõidustiiliga sõidukit. Sõiduk peeti kinni ja juhil, 54-aastasel Peetril, mõõdeti üle kahe promilline joove, vahendab politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava.

Selgus, et sama sõiduk oli vahetult enne kinnipidamist sõitnud Pärnu maanteel otsa ohutussaarel olnud liiklusmärgipostile, maha kukkunud märk jäi auto külge ning ühes sellega sõitis juht edasi üle viadukti kuni Vineeri tänavani, kus patrullpolitseinikud ta peatasid.

Sündmuskohal olnud avariipolitseinik Triin Sarapuud kurvastas ja samal ajal hämmastas antud loo puhul kõige enam see, et kõnealust kaubikut ehtis tagaklaasil "Kaine grupijuht 2014" kampaaniakleebis: "Tekib küsimus, kas inimene andis endale lubaduse olla kaine roolikeeraja ühel päeval aastas ning muul ajal läheb purjuspäi rooli, pannes nii ohtu enda ja kaasliiklejate elu ja tervise."

Sarapuu tööpäevad mööduvad suures osas avariipaikadel ning teda paneb muretsema järjest kasvav arv kriminaalses joobes tabatud sõidukijuhte. "Kurb on näha, et endiselt leidub juhte, kes võtavad teadlikult vastu otsuse minna alkoholi tarvitanuna rooli. Ma ei räägi isegi neist, kes võtavad õhtul viina ja pole hommikuks kaineks saanud. Olgugi, et seaduse silmis pole vahet, siis sellegipoolest on õõvastav näha veel enam neid juhte, kellel on alkoholipudel autos käe kõrval ja nii nad rüüpavad, samal ajal sõites," imestas Sarapuu.

"Mul on raske uskuda, et need roolikeerajad pole kursis sellega, kuidas alkohol organismile mõjub – vähendab tähelepanuvõimet, reageerimise kiirust ja koordinatsiooni. Need juhid paistavad lihtsalt mitte hoolivat", lisas ta. Alkoholi tarvitanud juhi jaoks kasvab risk liiklusõnnetusse sattuda kaine juhiga võrreldes kahekordseks, surmaga lõppevasse õnnetusse sattumise risk on kaine juhiga võrreldes kordades suurem.

Juhtumi osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 424 alusel. Meest on varem sarnaste süütegude toimepanemise eest karistatud.

Selle aasta kuue kuu jooksul on toimunud kokku 58 joobes juhtide põhjustatud liiklusõnnetust, milles on hukkunud 4 ja saanud viga 78 inimest. Kokku on politsei üle Eesti sel aastal tabanud 3964 alkoholi tarvitanud juhti.