Dsiss lahkus ministeeriumi IT arendustalituse peaspetsialisti ametikohalt, kui oli saanud kahtlustuse altkäemaksu võtmises, kirjutas Eesti Ekspress mullu veebruaris. Eelmise aasta lõpuks esitati Dsissile lõpuks ka süüdistus ja asi jõudis kohtusse.

Kohtumenetlus kulmineerus tänase otsusega, millega mõisteti Dsiss süüdi altkäemaksu võtmises, mille eest liigutas lennuameti andmeid ühest riigi haldussüsteemist teise.

Lisaks mõisteti ta süüdi riigihangete teostamise rikkumises ja mõjuvõimuga kauplemises. Prokuratuur süüdistas Dsissi ka altkäemaksu küsimises, kuid kohus mõistis ta selles osas õigeks.

Dsissile määrati pattude eest rahalise karistusena 9240 eurot, millest tuleb ära maksta 3024 eurot. Ülejäänut ei pöörata täitmisele, kui mees ei pane toime uut tahtlikku kuritegu.

Dsissile andis altkäemaksu Aivar Ilves läbi oma ettevõtte Sheli OÜ, kes sai füüsilise isikuna karistuseks 2652 eurot trahvi, millest üle 1700 ei pea ära maksma, kui ei pane aasta jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Sheli OÜ sai karistuseks aga 4000 eurot, millest ei pöörata tingimisi täitmisele 2600 eurot.

Lisaks peavad kõik süüdimõistetud tasuma menetluskuludena 810 eurot. Kohtuotsus jõustub 15 päeva pärast juhul, kui otsust edasi ei kaevata.