Täna kella 14.20 ajal teatati häirekeskusesse, et Tallinnas Väike-Karja tänaval tungisid seni tuvastamata mehed juveelipoodi, lasid teenindajale gaasi näkku, lõhkusid kapiklaasi ning võtsid kaasa käekella ja põgenesid. Sündmuskohale reageerisid politseinikud ning teenistuskoerad, kuid meeste asukoht on seni tuvastamata. Kiirabi vaatas kaupluse müüja tervisekontrolliks üle, tema vigastused ei ole õnneks rasked. Põgenedes jäid mehed suure tõenäosusega ka lähedalasuva hotelli valvekaamera vaatevälja.

Arvatakse, et mehed liikusid Musumäelt Viru ringile, ületasid ülekäigurada kasutades Pärnu maanteed ning suundusid Tammsaare pargist Viru keskuse ja sealt Viru bussiterminali suunas.

Politsei palub kõigil, kes mehi märkavad või kel infot nende liikumissuuna kohta, anda oma tähelepanekutest teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 5690 4272, hädaabinumbril 112 või vihjemeilil pohja.isikuvihje@politsei.ee.

Võimalikud kahtlusalused on 20- kuni 30-aastates mehed. Ühel mehel olid jalas tumedad pikad püksid, tume särk ja tume õlakott ning helebeeži värvi jalanõud ja peas võib tal olla tume nokamüts. Teisel mehel oli seljas hall särk, tumedad pikad püksid ning tumedad jalanõud. Nad võisid liikuda Sauna tänavalt Musumäe suunas, kuid edasine suund on hetkel teadmata. Palume kõigil, kes kirjeldusele vastavaid mehi näevad, helistada koheselt 112.

Turvakaamerasse jäänud juveelipoe röövlid

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre sõnul on hetkel sündmuskoht Väike-Karja tänaval piiratud, sest käib aktiivne töö tõendite kogumise ning võimalike kahtlusaluste tabamise nimel. „Siinkohal on meile oluline iga infokild. Palume kõikide inimeste kaasabi võimalike kahtlusalaste tabamiseks. Kõik, kes kirjeldusele vastavaid mehi linnas näevad, kel on infot nende liikumissuuna kohta või kes juhtusid sündmust pealt nägema ning saavad anda lisainfot, anda sellest meile koheselt teada,“ sõnas Tambre.

„Mehed võivad liigelda jalgsi, aga ka kasutada liikumiseks ühistransporti või taksoteenust, mistõttu on oluline, et inimesed oma tähelepanekutest meile teada annavad,“ lisas Tambre.