Häirekeskus sai teate vahejuhtumist kell 7.41. Kella 12.15 paiku käis sündmuskohas veel täiemahuline operatsioon, milles osalesid päästjad, demineerijad ning ka politsei. Eesmärgiks oli välja selgitada, kas sündmuskoht on ohutu või võib karta veel uusi plahvatusi.

Veel kella 16 ajal olid demineerijad sündmuskohal ja valmistusid üht kahtlast objekti kahjutuks tegema. Ida päästekeskuse andmetel on tänase päeva jooksul sündmuskohal veekahuriga hävitatud mitu kahtlast objekti, kuid see ei tähenda, et tegemist oleks olnud lõhkekehadega.

Plahvatuses viga saanud inimene toimetati kiirabiga haiglasse, kuid tema elu ohus ei ole. Mees sai plahvatuse tõttu põletushaavu.

Ida prefektuuri teatel evakueerisid politseinikud piirkonnast inimesed ja hetkel hoitakse möödakäijaid plahvatuskohast eemal. Kokku evakueeriti 9 inimest.

Kaitsepolitsei pressiesindaja sõnul, leidis eramaja elanik täna hommikul prahi seest kahtlase eseme. Kui elanik seda puudutas, siis see ese plahvatas. Millega täpselt tegemist oli, seda ei osata praegu öelda.

Viru ringkonnaprokuratuurist öeldi, et juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku 405. paragrahvi II lõike alusel, mis käsitleb plahvatuse tekitamist lõhkeseadeldist või lõhkematerjali kasutades. Selline tegu võib süüdimõistmise korral kaasa tuua viie- kuni kümneaastase vangistuse.