Õnnetus juhtus kell 17.24 Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel Sillaotsa külas, kus ülekäigurajal jäi veoauto alla naine. 54-aastase Kalle juhitud veoauto SISU sõitis otsa ülekäigurajal teed ületanud 49-aastasele Imbile. Jalakäija hukkus sündmuskohal. Sündmus juhtus pimedal ajal valgustatud ülekäigurajal, jalakäija kasutas helkurit.

Sündmuskohal viibinud politseijaoskonna välijuhi Margus Kitsingu sõnul oli ülekäigurada valgustatud, kuid hetkel teadmata põhjustel jäi sõiduteed ületanud jalakäija veoki juhil märkamata.

Politsei tuletab meelde, et pimedatel sügisõhtutel nõuab liiklemine tähelepanelikkust nii sõidukijuhtidelt kui ka jalakäijatelt. Lähenevate tulede järgi on keeruline hinnata sõiduki kiirust, mistõttu tuleb kindlasti veenduda enda ohutuses enne ülekäigu rajale astumist. Sõidukijuhid peavad ülekäigu radade läheduses arvestama ka sellega, et erinevatel põhjustel ei pruugi nad jalakäijat õigeaegselt märgata. Seepärast tuleb sõidukiiruse valikul olla eriti tähelepanelik ja ohtudega arvestav.

Hetkel on teada, et veokit juhtinud mees oli kaine.