Neljajalgsed korrakaitsjad võtsid võistluse esimetel päevadel omavahel mõõtu narkootiliste ainete otsimises nii siseruumides kui ka maastikul. Täna võistlesid teenistuskoerad omavahel kuulekuses. Võitluse viimase ala pani kinni Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) Ida prefektuuri saksa lambakoera tõugu teenistuskoer Wax, kes võistles koos peremehe Ivar Feldmanniga.

„Politseikoerte töös on kuulekus eriti oluline, sest meie koerad peavad tihti töötama nii stressiolukorras kui ka rahvarohketes kohtades. Koer peab olema kontrolli all igas situatsioonis,“ ütles võistluste peakorraldaja politseimajor Tõnu Tänav.

Tänase päevaga tõmmati kokku võistlusele ka joone alla. Poodiumile jõudsid tänavustel võistlustel erinevate ametkondade esindajad ja erinevat tõugu neljajalgsed teenistujad. Parimaks PPA esindajaks osutus Belgia lambakoer Nitro Rakvere politseijaoskonnast, kes jõudis koerajuht Tarmo Nukka juhendamisel üldarvestuses teisele kohale.

„Lisaks oma ala parimate välja selgitamisele võimaldab selline võistlus erinevate riikide ja ametkondade koerajuhtidel vahetada kogemusi ja õpetamise meetodeid,“ lisas Tõnu Tänav.

Võistlusi korraldas Sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskus koostöös Politsei- ja Piirivalveametiga. Mõõtu võttis omavahel 21 koera PPA-st, Maksu- ja tolliametist ning Vanglateenistusest ning osalejate seas olid nii saksa kui ka belgia lambakoerad, labradori retriiverid ja vene spanjelid. Praegu töötab PPA-s 76 teenistuskoera, neist suurem osa on saksa lambakoerad.