Päästeameti pressiesindaja sõnul on esialgsete andmete kohaselt võimalik, et tegu oli lõhkepakettidega. Kohale sõitsid nii demineerijad kui päästjad, kokku 13 päästeameti autot. Piiratud on ohuala 200 meetri ulatuses.

Plahvatusi kostis veel vähemalt poole tunni jooksul. Plahvatuse jõul lendas eest mitu akent. Kella 12 ajal tuli majast veel suitsu, kui plahvatused on vaibunud, päästjad on asunud voolikuid kokku korjama.

Sisehoovis olevatel autodel on samuti lööklainega aknad eest lennanud ja maa on purunenud klaasi täis. Hiljem fikseeris politsei autode purustused.

Kohal oli kaks kiirabiautot, kuid kannatanuid neisse toodud ei ole, teateid vigastatutest pole.

Päästeameti pressiesindaja ütles kella 12 ajal, et demineerijatel pole veel olnud võimalik tulekahju tõttu hoonesse siseneda, nüüdseks aga hakkab tuli kontrolli alla saama ning ekspertidel on siis võimalik plahvatuste põhjuseid uurida.

Plahvatused toimusid Fortestari lõhkepaketilaos

Plahvatus toimus teaduspargi Tehnopol territooriumil. Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa ütles Delfile, et tegu oli Fortestari laoga. Fortestar tegeleb lõhkepakettide tootmisega sõjaväele ning need ilmselt plahvatasidki. Konsa sõnul pole esialgu teada, mis võis paketid plahvatama panna.

.