Kella 00.50 paiku sai politsei teate, et Jõhvi-Tartu maantee kaheksandal kilomeetril sõitis Riia-Peterburi reisibuss teelt välja ja vajus külili. Õnnetus juhtus Ida-Virumaal Jõhvi-Tartu maantee kaheksandal kilomeetril Puru küla kandis. Esialgsetel andmetel sõitis Jõhvi suunas liikunud reisibuss teelt välja kraavi ja paiskus külili. Õnnetuse hetkel oli bussis 26 reisijat ja kaks bussijuhti. Sündmuskohalt toimetati haiglasse 12 kannatanut, neist kaks raskete vigastustega. Mis riikidest kannatanud pärit on, on selgitamisel.

Ida-Viru keskhaigla kommunikatsioonijuht Ülo Veldre ütles, et Kohtla-Järve haiglasse toodi öösel 12 inimest, kellest neli hospitaliseeriti. Neist kolm olid Vene kodanikud ja üks Eesti kodanik. Kõigi nende seisund on raske. Ühel oli täielik traumaatiline käe amputatsioon (ta kaotas käe juba õnnetuses), teisel üritatakse kätt päästa. Ülejäänud kahel on muud vigastused. Kellegi elu ohus ei ole ja nad on stabiilses seisundis. Millal võiksid patsiendid haiglast välja pääseda, pole esialgu teada. Vähemalt osa patsiente andsid haiglasse jõudes ise enda kohta andmeid, sest dokumendid jäid õnnetuskohale.

Bussi sõidumeeriku andmete vaatluse esialgse tulemusena on teada, et bussi sõidukiirus jäi lubatu piiresse. Bussi roolis olnud 58-aastane mees oli kaine.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus. Hommikuks oli buss õnnetuskohalt minema toimetatud, kui jäljed avariist olid selged:

„Teeolud olid maha sadanud lörtsi tõttu keerulised. Lisaks libedusele raskendas juhitavust ka tugev tuul,“ sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Tarvo Kruup. „Esialgsel vaatlusel võib arvata, et kõik reisijad ei kasutanud korrektselt kohustuslikku turvavarustust. Turvavöö kasutamine ei ole kohustuslik ainult sõiduautos, vaid igas sõidukis, kus see olemas on. Ainult nii saab tagada selle, et liiklusõnnetuse puhul oleksid vigastused võimalikult väikesed,“ lausus Kruup.

Bussis viibinud reisija hinnangul võis sõiduki õnnetusse tõugata tugev tuul. "Mu vanemad sõitsid selles bussis, nad ütlesid, et avariisse sattunud bussi tabas kurvis tugev tuuleiil," kirjeldas üks lugeja juhtunut vene meedias.