Hommikul kell 7.40 anti politseile teada, et Pärnus Papiniidu tänava sillal juhtus liiklusõnnetus.

Esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto Mercedes-Benz juht, 57-aastane mees, ebaõige kiirusevaliku tõttu tagant otsa tema ees liikunud sõiduautole Toyota, mida juhtis 61-aastane naine. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Toyota vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu liikunud sõiduautoga Ford, mida juhtis 50-aastane mees.

Õnnetuse tagajärjel said vigastada nii Fordi kui Toyota juhid ja Toyotas viibinud 43-aastane mees. Kannatanud toimetati haiglasse. Õnnetuspaigal oli liiklus tugevalt häiritud.

Õnnetuse põhjustanud sõiduauto Mercedes-Benz juht lahkus sündmuskohalt, kuid politsei pidas mehe kella 8 paiku Pärnus kinni.

Pärnu politseijaoskonna välijuhi Martin Piiri sõnul võis esialgsetel andmetel õnnetuse põhjuseks olla ka juhi väsimus. „Enne sõidu alustamist peab iga sõiduki juht enda tervislikku seisundit kriitiliselt hindama. Teed on libedad ja sõidutingimused on keerulised, piisab vaid hetkest, kui tähelepanu hajub ja õnnetus juhtubki,“ selgitas ta.

Sõidukite juhid olid õnnetuse toimumise hetkel kained ja omavad vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust.

Juhtumi osas alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest. Menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.