Lääne prefektuurist kinnitati Delfile, et esialgsetel andmetel sõitis bussile vastu traktor ning traktori taga oli virtsalaotur, mille küljest tuli lahti tükk, mis lendas bussi aknasse. Õnnetuse tagajärjel keeras buss kraavi ning bussil purunes esiklaas. Liiklusõnnetuses sai kergemaid vigastusi bussijuht ja veel neli reisijat, kuid haiglasse kontrolli toimetati ainult bussijuht.

Buss kuulub Lux Expressile. Nende andmetel oli vigastatuid siiski neli: kolm reisijat ning bussijuht, kes said purunenud klaasikildudest kergemaid vigastusi. Lux Expressi juhatuse esimees Andrus Treier sõnas, et kokku oli bussis koos juhiga 21 inimest.

"Enamus reisijaid pääses ehmatusega, keegi neist haiglaravi ei vajanud ning suurem osa neist jätkas liikumist Tallinna poole teise bussiga ja jõudsid 20.30 väljunud praamile. Üks reisija jätkas liikumist omal soovil teise transpordivahendiga," märkis ta.

"Lux Expressi esindajad lähevad Tallinnasse jõudvatele reisijatele vastu ning üks Lux Expressi esindaja sõidab hetkel sündmuskohta. Bussi väljatõmbamiseks on vaja kahte puksiiri, mis jõuavad Saaremaale kõige varem homme. "

GPS andmetel oli bussi kiirus õnnetuse hetkel 91 kilomeetrit tunnis, lubatud kiirus sellel maanteelõigul on 90 kilomeetrit tunnis.