Kell 18.07 saabus häirekeskusesse kõne, et Pärnu linnas Kalda tänaval on sadamakai ehituse käigus avastatud võimalik lõhkekeha, mis meenutab mürsku, teatas Lääne päästekeskus.

Lähedal viibivate inimeste ohutuse tagamiseks kehtestati ohuala 500 meetrit ning sellega seoses suleti ka Pärnu kesklinna sild. Päästeamet palus inimestel varuda kannatust ning kasutada Kesklinna silla asemel Papiniidu silda kuniks sündmus on lahendatud.

Päästjate kohale jõudes oli mürsku meenutav objekt kaetud saviga ning suitses, misjärel otsustati kehtestada 500-meetrine ohuala ning evakueerida ohualast kõik inimesed.

Esialgse info põhjal võis leiu näol tegemist olla suurekaliibrilise eriotstarbelise mürsuga, teatas Lääne päästekeskus. Demineerijate sündmuskohale jõudes oli savipinnase tõttu lõhkekeha raske üles leida. Eset oli võimalik ainult jõepoolsest otsast näha. Roboti abil selgitati välja, et tegemist oli lennukipommi taolise esemega, mille suurust ei olnud võimalik hinnata.

Kui suitsemine lõppes, said demineerijad lõhkekehale ligi minna ja see savipinnasest eraldada. Kui pinnast oli juba mõnevõrra eraldatud, selgus, et tegemist oli balloonilaadse esemega. Kuna lõhkekeha enam ei suitsenud, oli võimalik seda transportida ning kell 20.38 viidi politseikonvoi saatel linnast välja hävituskohta.

Kell 21.22 teatas päästekeskus, et Pärnu kesklinna sild on taas liikluseks avatud.

Teada on, et tegemist on võimaliku plahvatusohtliku esemega. Demineerijad alustavad lõhkekeha tuvastamisega täna õhtupoolikul.

Vaata galeriist, kuidas pommirühm lõhkekeha ära viib!

Vaata sündmuskohta linnulennult!