42-aastane Svetlana Hytti on 164 cm pikk ning tal on pruunid silmad ja tumepruunid juuksed, edastas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Politsei palub kõigil, kel on mingit informatsiooni tagaotsitava asukohast, anda sellest teada telefonil 612 3810, e-posti aadressil interpol@politsei.ee või faksil 612 3812. Anonüümsus on tagatud.

Interpoli rahvusvahelise operatsiooni Infra-Red sihtmärgiks on 450 tagaotsitavat 29 riigis üle maailma. Lisaks Svetlana Hyttile võivad politsei andmetel Eestis end varjata veel kaks operatsiooni Infra-Red raames tagaotsitavat isikut:

35-aastast Lasse Einari Oksaneni otsitakse taga seoses narkokuritegudega. Oksanen on 177 cm pikk, tal on sinised silmad ja heledad juuksed. Mehel on vasakule jalale tätoveeritud skorpion ja seljale hobune. Lisaks Soome keelele räägib Oksanen nõrgal tasemel inglise keelt.

Heikki Miettineni otsitakse taga mõrva ja mõrvakatse eest. Miettinen on 163 cm pikk, heledate juuste ja siniste silmadega ning tal on vasakul käel arm ja parema käe pöidlal tätoveering. Miettinen räägib soome ja rootsi keelt.

Operatsiooni Infra-Red käigus otsitakse rahvusvaheliselt ka 13 Eestis tagaotsitavaks kuulutatud isikut:

Meelis Rihe (40) tulistas 1999. aasta oktoobris pähe isikut, kes oli kriminaalmenetluses olulisi tunnistusi andnud. Rihe on ligi 165 sentimeetrit pikk, tal on tumedad juuksed ning reiel operatsiooniarm.

Andrei Ivanov (44) on tagaotsitav kahtlustatavana mõrvas ning raske tervisekahjustuse tekitamises. Ivanov on ligi170 cm pikk ning tal on paremale õlale tätoveeritud kass.

Juri Han (37) on tagaotsitav kahtlustatavana seksuaalkuritegudes ja röövimises.

Mohammad Yaqub Haidari (48) on süüdistatav ametiseisundi kuritarvitamistes ja maksukuriteos.

Michael Piotr Kuzia (31) on kahtlustatav 2005. aastal toime pandud relvastatud pangaröövis.

Arvi Salong (41) on kahtlustatav miljonite kroonide väljapetmises.

Kain Laidvee (40) on kahtlustatav raskes narkokuriteos.

Alex Puškin (32) on kahtlustatav 39 kuriteo toimepanemises aastatel 2006-2007, sealhulgas vargused ja röövimised.

Viktor Kurjakov (51) on süüdistatav tapmiskatses.

Roman Lintšenkot (32) otsib politsei taga seoses suure koguse lõhkeaine, tulirelvade ja nende osade ebaseadusliku omamise ning müümisega.

Armen Oganesjan (45) on kahtlustatav tahtlikus tapmises.

Aleksandr Jerner (50) on kahtlustatav seitsmes kuriteos, sealhulgas väljapressimises ja röövimises.

Afrail Alijev (67) on kahtlustatav tahtlikus tapmises.

Operatsioonis Infra-Red osalevad Albaania, Ameerika Ühendriigid, Austraalia, Austria, Bangladesh, Belgia, Brasiilia, Hispaania, Holland, Eesti, Iirimaa, Kanada, Kreeka, Leedu, Lõuna-Aafrika Vabariik, Montenegro, Omaan, Poola, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, Soome, Suurbritannia, Šveits, Taani, Tšehhi, Ungari, Ukraina ja Valgevene.