Õnnetus juhtus kella 17.30 ajal Kohtla-Järve-Kukruse-Tammiku tee 16. kilomeetril raudteeülesõidul, kui Tallinnast Narva suunduvale reisirongile sõitis ette Toyota Corolla. Autos viibinud 27-aastane ja 29-aastane mees hukkusid.

Raudteeülesõitu reguleerib valgusfoor, milles õnnetuse hetkel põles punane tuli. Sõiduauto Toyota Corolla lähenes raudteeülesõidu kohale ning ei veendunud, et fooris põleb keelav punane tuli ning sõitis rongile ette. Esialgsetel andmetel sooritas Toyota juht möödasõitu autodest, mis punase foori taga rongi möödumist ootasid. Kokkupõrke hetkel sõitis Toyota vastassuunavööndis. Rong sai pidama sadakond meetrit pärast kokkupõrke toimumist.

Sõiduauto juhi võimaliku joobe ning muud asjaolud tuvastab ekspertiis.

Ida prefektuuri operatiivjuht Rainet Juuse sõnul on tegemist äärmiselt traagilise sündmusega, mis võinuks jääda olemata. "Punase fooritule eiramine võib kaasa tuua traagilised tagajärjed, seda nii raudteeülesõidul kui ka asulas ristmikul. Tuletame meelde, et liikluses tuleb olla tähelepanelik ja ettevaatlik, vaid nii saame kindlad olla, et turvaliselt sihtpunkti jõuame," sõnas Juuse.

Õnnetus Sompas

Seoses liiklusõnnetusega oli Ida-Virumaal Kohtla-Järve - Kukruse - Tammiku maantee Sompa raudteeülesõit (km 16) liiklusele suletud. Ümbersõit korraldati läbi Jõhvi, mööda Kaasiku tee – Tartu põik – Kaare tee – Rakvere tee. Kell 23.15 andis maanteeamet teada, et liiklus on sündmuskohal taastatud.

Delfi lugeja andis teada, et kell 19.40 lasti reisijad rongist välja ning suunduti asendusbussidesse. "Kell 21.15 olid kõik inimesed ilusti saanud oma peatustesse. Reisi 18.07 saabumisest sai 21.15 saabumine," ütles lugeja.

Sündmuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.