Raskest liiklusõnnetusest teatati Ida politseiprefektuuri juhtimiskeskusesse täna hommikul kella 8.54 ajal.

29aastane naine ületas Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Ahtme maantee 24 juures sõiduteed ning talle sõitis otsa sõiduauto BMW, mille roolis oli kaine 46aastane mees. Naine suri sündmuskohal.


Täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

Kella 6.20 paiku toimus liiklusõnnetus Sõmeru vallas Tallinna-Narva maantee 101. kilomeetril, kus juhtimisõiguseta alkoholijoobes 26aastane Risto kaotas sõiduautoga Hyundai Getz ebaõigelt valitud kiiruse tõttu juhitavuse ja sõitis vastassuunavööndisse.

Vastassuunavööndis toimus kokkupõrge vastu sõitnud sõiduautoga Opel Vectra, mille roolis oli 60aastane Kalle. Liiklusõnnetuse tagajärjel keegi viga ei saanud. Alkoholijoobes Risto toimetati Rakvere politseiosakonda kainenema ja tema suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Kontrolli käigus selgus asjaolu, et sõiduauto Hyundai oli Tartust varastatud.

Kella 8.13 teatati teelt välja sõitnud sõiduautost Lüganuse vallas Aa külas. Sõidukijuhi sõnul kaotas ta libeda tee tõttu sõiduauto üle juhitavuse ja kaldus vastassuunavööndisse. Vältimaks otsasõitu vastassuunavööndis liikunud veoautoga, keeras juht auto kraavi. Liiklusõnnetuse tagajärjel keegi viga ei saanud.

Kella 8.23 ajal toimus Toila vallas Voka külas sõiduauto Hyundai Sonata ja Toyota Camry vahel laupkokkupõrge. Kiirabi toimetas sündmuskohalt kaks inimest tervisekontrolli.

„Paljudel juhtidel on veel suvised sõiduharjumused ning ei arvestata muutuvate ilmastikuoludega. Käes on aeg, kus tuleb valida ohutu sõidukiirus ja hoida pikivahet vastavalt teeoludele, sest libedaga on pidurdusteekond oluliselt pikem,“ ütles Ida politseiprefektuuri korrakaitseosakonna komissar Alvar Ottokar.